Carne de berbec cu tocana de legume

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

500 g carne de berbec
600 g cartofi
2 buc morcovi
1 buc radacina patrunjel
1 buc ceapa
2 linguri bulion de rosii
2 linguri unt sau untura
1 lingura faina

Mod de preparare

PREGĂTIRE

2h:50min
Carnea de berbec (piept sau spata), spalata si luata de pe oase, se taie bucati, se sareaza si se prajeste in tigaie. Cind este aproape prajita, se presara 1 lingura de faina. Apoi se asaza intr-o cratita, se adauga bulion de rosii, se toarna 2-3 pahare de supa sau apa fierbinte si se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit. Dupa 1 1/2 - 2 ore (la miel dupa 40-50 minute) se trece carnea intr-o cratita mai putin adinca si se adauga morcovi, patrunjel, ceapa, cartofi, curatati, spalati, taiati felii si prajiti, foi de dafin (1-2 foi) si 6-8 boabe de piper(sau o bucatica de ardei iute). Toate acestea se sting cu sosul strecurat de la carnea inabusita si se pun din nou la fiert 1/2 ora.
Mincarea se asaza pe un platou si se presara cu patrunjel verde sau marar, taiate marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Carne de berbec cu tocana de legume" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Comentarii

hojbotanicolae
•  29.01.2010 08:17:53

......

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Carne de berbec cu tocana de legume