Carne de berbec cu tocana de legume

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

500 g carne de berbec
600 g cartofi
2 buc morcovi
1 buc radacina patrunjel
1 buc ceapa
2 linguri bulion de rosii
2 linguri unt sau untura
1 lingura faina

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:50min
Carnea de berbec (piept sau spata), spalata si luata de pe oase, se taie bucati, se sareaza si se prajeste in tigaie. Cind este aproape prajita, se presara 1 lingura de faina. Apoi se asaza intr-o cratita, se adauga bulion de rosii, se toarna 2-3 pahare de supa sau apa fierbinte si se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit. Dupa 1 1/2 - 2 ore (la miel dupa 40-50 minute) se trece carnea intr-o cratita mai putin adinca si se adauga morcovi, patrunjel, ceapa, cartofi, curatati, spalati, taiati felii si prajiti, foi de dafin (1-2 foi) si 6-8 boabe de piper(sau o bucatica de ardei iute). Toate acestea se sting cu sosul strecurat de la carnea inabusita si se pun din nou la fiert 1/2 ora.
Mincarea se asaza pe un platou si se presara cu patrunjel verde sau marar, taiate marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Carne de berbec cu tocana de legume" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

hojbotanicolae
•  29.01.2010 08:17:53

......

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Carne de berbec cu tocana de legume