Carnati preparati in casa

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

carne de porc de la gat
pulpele din fata
alte bucati
sare
piper
coriandru
enibahar
usturoi
supa de carne
mate de porc

Mod de preparare

Se da carnea prin masina, se pune intr-un vas mare sau intr-un lighneas. Se adauga sare, piper, coriandru pisat, enibahar si zeama strecurata de la un mujdei de usturoi.
Aceasta se face astfel: se ia putina supa de carne, din zeama in care fierbe capul porcului pentru toba sau se face special, in acest scop, putina supa. Se piseaza o capatana de usturoi, se pune intr-un vas, impreuna cu supa fierbinte. Aceasta zeama strecurata, se pune putin cate putin in carne, care se framanta cu mainile ca un aluat.
Se spala bine matele, se rad pe dos, se spala din nou bine si se lasa sa stea in apa rece. Se pregateste masina de tocat; se scot cutiul si sita, se pune tubul de umplut carnati, se trage matul, incretindu-l, adica strangandu-l tot pe tub. Se pune carne in masina.
Cu mana stanga se tine matul de la capat. Se invarte manivela si carnatul incepe sa se umple. Dupa cativa centimetri nu este nevoie sa mai fie tinut. Se rasuceste, adica se intrerupe carnatul si apoi se continua. Astfel se da carnatului lungimea dorita. Se face de obicei cam de 15 cm.
Cand carnatii sunt gata, se pun afara, pe o bara de lemn, sa se zvante.
Se servesc proaspeti, fripti in tigaie, sau se pun la afumat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Carnati preparati in casa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

Comentarii

hojbotanicolae
•  29.01.2010 08:13:44

bine,bine,foarte bineeee................

rentzo
•  08.09.2009 13:26:26

Intestine subtiri de oaie calibrul 18-20 sau 20-22mm pentru carnati proaspeti, intestine de porc calibrul 28-30 sau 30+ pentru carnati de casa, intestine de vita calibrul 32-36 pentru lebar, chisca, caltabos, ambalate in pungi sau caserole la diferite dimensiuni sau in legaturi de 91,5 metri,bumbare,mate crete si altele. Pentru o oferta completa va rugam a ne face o cerere de oferta pe acest mail sau la nr. de telefon : 0744540014 .,0761720669 . Persoana de contact : Iulian ...calvet.calvet@yahoo.com

ankladyl
•  20.12.2008 12:12:12

Suuuuper! exact pe gustul meu (adica fara vita).
Cred ca sunt foarte suculenti... mmm!
Azi ii fac si eu din 6 kg de carne
La multi ani si... bucate cat mai gustoase din manutele voastre!
Anca

gaellycus
•  16.12.2008 07:38:25

Excelenta!acum ma si apuc de treaba.Desi fac de ani de zile carnati ,de fiecare data simt nevoia sa mai recitesc cate o reteta.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Carnati preparati in casa