Ingrediente
● carne de porc de la gat |
● pulpele din fata |
● alte bucati |
● sare |
● piper |
● coriandru |
● enibahar |
● usturoi |
● supa de carne |
● mate de porc |
Mod de preparare
Aceasta se face astfel: se ia putina supa de carne, din zeama in care fierbe capul porcului pentru toba sau se face special, in acest scop, putina supa. Se piseaza o capatana de usturoi, se pune intr-un vas, impreuna cu supa fierbinte. Aceasta zeama strecurata, se pune putin cate putin in carne, care se framanta cu mainile ca un aluat.
Se spala bine matele, se rad pe dos, se spala din nou bine si se lasa sa stea in apa rece. Se pregateste masina de tocat; se scot cutiul si sita, se pune tubul de umplut carnati, se trage matul, incretindu-l, adica strangandu-l tot pe tub. Se pune carne in masina.
Cu mana stanga se tine matul de la capat. Se invarte manivela si carnatul incepe sa se umple. Dupa cativa centimetri nu este nevoie sa mai fie tinut. Se rasuceste, adica se intrerupe carnatul si apoi se continua. Astfel se da carnatului lungimea dorita. Se face de obicei cam de 15 cm.
Cand carnatii sunt gata, se pun afara, pe o bara de lemn, sa se zvante.
Se servesc proaspeti, fripti in tigaie, sau se pun la afumat. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Carnati preparati in casa" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
• 08.09.2009 13:26:26
Intestine subtiri de oaie calibrul 18-20 sau 20-22mm pentru carnati proaspeti, intestine de porc calibrul 28-30 sau 30+ pentru carnati de casa, intestine de vita calibrul 32-36 pentru lebar, chisca, caltabos, ambalate in pungi sau caserole la diferite dimensiuni sau in legaturi de 91,5 metri,bumbare,mate crete si altele. Pentru o oferta completa va rugam a ne face o cerere de oferta pe acest mail sau la nr. de telefon : 0744540014 .,0761720669 . Persoana de contact : Iulian ...calvet.calvet@yahoo.com
• 20.12.2008 12:12:12
Suuuuper! exact pe gustul meu (adica fara vita).
Cred ca sunt foarte suculenti... mmm!
Azi ii fac si eu din 6 kg de carne
La multi ani si... bucate cat mai gustoase din manutele voastre!
Anca
• 16.12.2008 07:38:25
Excelenta!acum ma si apuc de treaba.Desi fac de ani de zile carnati ,de fiecare data simt nevoia sa mai recitesc cate o reteta.
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 29.01.2010 08:13:44
bine,bine,foarte bineeee................