Caprioara cu Ciuperci si Cascaval

Postat pe: 24-03-2009
(0)

Ingrediente

500 gr pulpa caprioara (vita, mistret)
2-3 linguri unt
200 gr cascaval
2 bucati ceapa
50 ml vin alb dulce
1/2 lamaie
2-3 linguri faina
200 gr ciuperci din conserva (300 gr ciperci proaspete)
1 legatura patrunjel verde
300 ml smantana
1/4 lingurita nucsoara macinata
sare
piper alb

Mod de preparare

Canea o feliem felii mai subtiri cam cat latul unui cutit (daca nu reusim putem sa batem un pic carnita cu ciocanul de carne). Dam feliile de carne prin faina, apoi in untul incins le prajim la foc iute pe ambele parti, dupa care le scoatem intr-un vas.

Ceapa taiata marunt se caleste pe untura ramasa de la prajirea carnii, adaugam si ciupercile feliate (as recomanda sa folositi ciuperci proaspete, e mult mai gustos. . . ) si calim mai departe timp de 2-3 minute la foc mic. Dupa ce sunt calite si ciupercile adaugam zeama de la jumatate de lamaie, cei 50 ml vin alb dulce si in cele din urma bucatile de carne prajite in prealabil. Adaugam si apa cat sa fie acoperite bucatile de carne si lasam la foc mic sa fiarba pana carnea e fiarta (daca mai e nevoie se mai adauga cate un pic de apa ).

Cand carnea e fiarta adaugam cei 300 ml smantana, amestecam sa se omogenizeze, condimentam apoi cu sare, piper alb, nucsoara si patrunjel verde tocat. Lasam sa dea cateva clocote si adaugam si 200 gr cascaval ras cu care lasam sa mai fiarba pret de 3-4 minute pana se ingroase un pic sosul.


Se serveste cu orez sau pireu de cartofi, dar merg alaturi de acest sosulet si cartofi natur sau un sote de legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Caprioara cu Ciuperci si Cascaval" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Caprioara cu Ciuperci si Cascaval