Caprioara cu Ciuperci si Cascaval

Complexitate
redusa
Caprioara cu Ciuperci si Cascaval

Ingrediente

  • 500 gr pulpa caprioara (vita, mistret)
  • 2-3 linguri unt
  • 200 gr cascaval
  • 2 bucati ceapa
  • 50 ml vin alb dulce
  • 1/2 lamaie
  • 2-3 linguri faina
  • 200 gr ciuperci din conserva (300 gr ciperci proaspete)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 300 ml smantana
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Canea o feliem felii mai subtiri cam cat latul unui cutit (daca nu reusim putem sa batem un pic carnita cu ciocanul de carne). Dam feliile de carne prin faina, apoi in untul incins le prajim la foc iute pe ambele parti, dupa care le scoatem intr-un vas.

Ceapa taiata marunt se caleste pe untura ramasa de la prajirea carnii, adaugam si ciupercile feliate (as recomanda sa folositi ciuperci proaspete, e mult mai gustos. . . ) si calim mai departe timp de 2-3 minute la foc mic. Dupa ce sunt calite si ciupercile adaugam zeama de la jumatate de lamaie, cei 50 ml vin alb dulce si in cele din urma bucatile de carne prajite in prealabil. Adaugam si apa cat sa fie acoperite bucatile de carne si lasam la foc mic sa fiarba pana carnea e fiarta (daca mai e nevoie se mai adauga cate un pic de apa ).

Cand carnea e fiarta adaugam cei 300 ml smantana, amestecam sa se omogenizeze, condimentam apoi cu sare, piper alb, nucsoara si patrunjel verde tocat. Lasam sa dea cateva clocote si adaugam si 200 gr cascaval ras cu care lasam sa mai fiarba pret de 3-4 minute pana se ingroase un pic sosul.


Se serveste cu orez sau pireu de cartofi, dar merg alaturi de acest sosulet si cartofi natur sau un sote de legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Dresală (sărbușcă) de legume
Bucataras.RO

Dresală (sărbușcă) de legume

Rețete de Paști Această rețetă face parte din tradițiile culinare românești, fără a avea o apartenență...

Dresală (sărbușcă) de legume
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!