Ingrediente

1 kg orez
0,5 kg ficat de porc
1/2 de plaman
1,5 kg de carne de la cap
1 inima
300 g de slanina de langa cap
intestine mai groase de la porc
1 ceapa
sare, piper, cimbru
maioran

Mod de preparare

PREGĂTIRE

1h
Carnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la fiert. Cand se vede ca sunt cam pe jumatate fierte, se pune si ficatul. Orezul se fierbe separat. 150gr. Slanina se prajeste, apoi se pune si o ceapa la prajit. Dupa ce toate organele si carnea sunt fierte se toaca toate si se amesteca cu slanina prajita, ceapa si orezul.

Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, maioran si se framanta bine, avand grija sa nu se sfarme prea tare orezul. Intestinele se curata bine de tot, se spala in multe ape reci, si se umplu cu amestecul rezultat. Se leaga apoi la capete, se pun intr-un tifon toti caltabosii si se pun la fiert.

Sa dea vre-o doua clocote. Apoi se scot, se lasa la racit.
Se servesc reci sau prajiti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Caltabosi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Comentarii

robert55
•  07.12.2015 06:19:24

Proiect nou, de talie mondiala! Nu este necesara niciun fel de experienta,decat cunostinte minime de computer! Oferim curs de instruire gratuit si complet,de la zero,pe computer! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si corectitudine. Daca va intereseaza,va oferim alte detalii, dupa ce trimiteti un e-mail cu subiect ”Info” la adresa de email: robertionita55@gmail.com

hojbotanicolae
•  15.01.2010 08:36:15

m-ia reusit reteta este buna am facuto fara slanina prajita...

corinactn
•  04.12.2009 13:48:30

SUPER,DE-ABIA ASTEPT CRACIUNUL.DAR SA STII CA EU NU FIERB COMPOZITIA INAINTE,SI IESE LA FEL DE BUN

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Caltabosi