Burta (Cheag / Abomasum) cu Fasole Boabe

Postat pe: 06-04-2011
(1)

Ingrediente

burta (deja fiarta)
suc de rosii cu pulpa (sau rosii curatae de pielita in suc de rosii din conserva)
ceapa
citiva catei de usturoi
ulei de masline (de preferat extra virgin)
fasole boabe (deja fiarta cu sare si foaie de dafin sau o ramurica de rozmarin)
ardei iute
vin alb
sare si piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Se taie ceapa şi se adaugă usturoiul necuratat si doar strivit putin cu pumnul sau cu o lama mai lata a unui cutit si ardeiul iute. Lasam sa se caleasca usor, la foc foarte mic cu putin ulei. Adaugam sare şi piper, turnam vin alb şi lasam să se evapore. Se adauga rosiile / sucul de rosii cu pulpa si lasam sa fiarba circa zece minute. Adaugam burta fiarta si taiata în fâşii şi fasolea boabe gata fiarta si scursa şi lasam citeva minute sa mai fiarba la foc mic cit sa se amestece gusturile intre ele.

pentru cine foloseste fasolea boabe din conserva adaugati o foaie de dafin sau o ramurica de rozmarin in sosul de rosii
Burta folosita de mine este cea pe care am folosit-o si in reteta aceasta
si este una dintre cele 4 parti ale stomacului de vita, alta decit cea alba care se gaseste in comert sub denumirea generica de burta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Burta (Cheag / Abomasum) cu Fasole Boabe" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Burta (Cheag / Abomasum) cu Fasole Boabe