Budinca cu Piept de Pui

Postat pe: 27-03-2011
(1)

Ingrediente

250 g paste fainoase, format mai marunt
400 g ciuperci proaspete
500 g piept de pui, taiat bucatele
3 fire de ceapa verde
1 cutie de boade de porumb
300 g smantana
2 linguri ulei
1/4 lingurita chimen macinat
sare
piper
boia dulce
unt
pesmet

Mod de preparare

Puneti boabele de porumb la scurs.

Fierbeti pastele fainoase, al dente, in apa sarata, treceti-le sub un jet de apa rece, puneti-le la scurs.

Sarati si piperati bucatelel de piept de pui si tavaliti-le prin boiaua amestecata cu chimenul macinat, astfel incat sa fie acoperite cu boia, de jur - imprejur. Prajiti-le in uleiul incins, pe ambele parti, scoateti-le si lasati deoparte.

In uleiul ramas, caliti ciupercile feliate impreuna cu ceapa verde taiata rondele, aproximativ 3 min, amestecand, sau pana ce sunt facute si zeama a scazut.

Amestecati-le cu pastele scurse. Condimentati la sfarsit cu sare si piper, dupa gust.

Turnati compozitia obtinuta intr-un vas termorezistent, uns cu unt si presarat cu pesmet, nivelati si puneti peste ele, formand un alt strat, carnea prajita.

Pasati 1/2 din cantitatea de boabe de porumb si amestecati-le cu smantana, restul de boabe de porumb intregi si sarati, dupa gust. Repartizati uniform peste carnea prajita.

Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 45 min sau pana ce, deasupra prinde o crusta frumos rumenita.

Serviti portionata, calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Budinca cu Piept de Pui" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

veraem
•  21.05.2011 13:11:25

arata f bine

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca cu Piept de Pui