Rata cu varza este o mancare cu sos, pe cand rata pe varza este o friptura cu garnitura pe varza, tot atat de bine cum poate fi garnitura pe cartofi prajiti.
Pentru rata pe varza se alege o rata tanara sau boboc. Se curata, se sareaza. se pune intreaga in tava, cu putina grasime si 2-3 linguri de apa. Se da la cuptor, se stropeste mereu cu sosul din tava. Pe de alta parte, se taie foarte subtire o varza cruda sau murata si se caleste in tigaie cu o lingura de untura. Se pun cateva boabe de piper. Nu se pune bulion si nici rosii. Se poate pune ardei verde. Cand rata nu este inca fripta complet, se aseaza in tava varza calita, amestecandu-se cu sosul din tava, se pune rata deasupra ei si se da iar la cuptor pentru a completa friptul ei. In acest timp, rata se patrunde de aroma verzei, iar varza de sucul fripturii. Cand rata este destul de frageda si rumena, se scoate din cuptor, se taie, se asaza apoi bucatile in ordinea lor naturala, pe o farfurie pe care s-a pus mai intai varza.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii