Ardei Umpluti in Stil Arab ( Fil Fil Mahshi)

Postat pe: 26-03-2015
(0)

Ingrediente

Ingrediente:
4 ardei grasi
300 gr carne tocata (de vita) 1 ceapa
4 linguri cu virf de orez
700 ml apa
100 ml suc de rosii cu pulpa de rosii
2 linguri de concentrat de rosii
sare
piper
ulei
patrunjel
marar si putina menta tocate
Cite 1/4 de lingurita din fiecare:
chimen macinat
scortisoara macinata
ghimbir praf
coriandru praf
boia
un virf de lingurita de nucsoara praf si cardamon praf

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Spalam orezul si il lasam sa se umfle putin in apa pina cind pregatim celelalte ingrediente.
Punem la fiert intr-o oala apa cu sucul de rosii si concentratul impreuna cu putina sare.
Spalam si apoi taiem capacul la ardei, curatat de simburi.
Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata, orezul scurs de apa si condimentele impreuna cu verdeata tocata marunt si putin ulei.
Umplem ardeii cam 3/4, nu plini caci se mai umfla orezul, punem capacul si ii asezam intr-o cratita cu un pic de ulei, peste ei turnam apa cu rosiile (fierbinte) si punem totul pe foc sa fiarba la flacara mica, cca 40-45 minute acoperiti cu o farfurie mai mica decit diametrul oalei care sa ii tina doar sub nivelul sosului (cum se face la sarmalutele in foi de vita). Pina cind orezul s-a umflat si ardeii sunt moi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ardei Umpluti in Stil Arab ( Fil Fil Mahshi)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ardei Umpluti in Stil Arab ( Fil Fil Mahshi)