Ardei umpluti

Postat pe: 17-06-2016
(0)

Ingrediente

10-12 ardei
1 kg carne tocata
150 g orez
sare
piper macinat
boia dulce
1/2 legatura marar verde
1/2 legatura patrunjel verde
3 linguri pasta de tomate
2 linguri faina

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:50min
Alegem 10-12 ardei frumosi, cat mai rotunzi.
Taiem cu un cutit capacelele, scoatem semintele si spalam ardeii bine, apoi ii lasam la scurs.
Punem carnea tocata intr-un vas incapator, adaugam orezul curatat si bine spalat, sare, piper, boia, patrunjelul si mararul tocate marunt si omogenizam totul foarte bine.
Umplem ardeii, ii astupam cu capacele de rosii si ii asezam, unul langa altul, intr-o cratita, in care turnam apa cat sa-i acopere. Punem si 2 frunzulite de dafin.
Fierbem la foc mic, cu capac, timp de aproximativ o ora; se adauga apoi pasta de tomate, amestecata cu faina si diluata cu cateva linguri cu apa si se mai lasa un sfert de ora la fiert. Daca doriti, ii puteti da la cuptor, ca sa scada sosul bine si sa se rumeneasca putin.
Sa aveti pofta!
Se sevesc cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ardei umpluti" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ardei umpluti