Ton cu usturoi si lamaie

Portii
2
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
4 minute
Complexitate
medie
Ton cu usturoi si lamaie

Ingrediente

  • 400 gr ton
  • sare si piper
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 2 catei mari de usturoi
  • 4-5 linguri ulei de masline extravirgin

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca uleiul de masline cu zeama si coaja de lamaie. Adaugam sare si piper si usturoiul dat pe razatoarea fina.
Punem carnea de peste in acest amestec si acoperim bine cu marinada. Lasam cel putin 2 ore la rece pentru a se patrunde bine. Eu la-m lasat cam 6 ore. Poate e cam mult, poate nu, mie mi-a placut la final.
Se scoate inainte de a fi prajit pe gratar sau gril si se sterge de surplusul de ulei, usturoi si coaja de lamaie rasa, altfel se vor arde pe gratar.
Se prajesc pe gril cam 2 min pe o parte si 2 pe alta, la foc mediu. Se misca la un minut, pentru a schimba directia dungilor de gril ramase la final.
Carnea trebuie sa ramana rozalie la mijloc. Daca va fi facut prea tare, carnea va deveni seaca, deoarece este un peste care nu are grasime.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)