Intr-un castron se amesteca uleiul de masline cu zeama si coaja de lamaie. Adaugam sare si piper si usturoiul dat pe razatoarea fina.
Punem carnea de peste in acest amestec si acoperim bine cu marinada. Lasam cel putin 2 ore la rece pentru a se patrunde bine. Eu la-m lasat cam 6 ore. Poate e cam mult, poate nu, mie mi-a placut la final.
Se scoate inainte de a fi prajit pe gratar sau gril si se sterge de surplusul de ulei, usturoi si coaja de lamaie rasa, altfel se vor arde pe gratar.
Se prajesc pe gril cam 2 min pe o parte si 2 pe alta, la foc mediu. Se misca la un minut, pentru a schimba directia dungilor de gril ramase la final.
Carnea trebuie sa ramana rozalie la mijloc. Daca va fi facut prea tare, carnea va deveni seaca, deoarece este un peste care nu are grasime.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii