Stiuca Umpluta

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Stiuca Umpluta

Ingrediente

  • o stiuca de un kg
  • 2 cepe (sau o bucata de praz si o ceapa)
  • 500 g ciupercute
  • 2 felii de paine muiate in lapte
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • o lingurita otet
  • o canita cu apa
  • o canita cu vin
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • lamaie
  • ulei de masline

Mod de preparare

Stiuca se curata de piele. Carnea se scoate cu grija de pe oase si se da prin masina de tocat.

Toci cepele (sau prazul si ceapa) si le pui la calit intr-o tigaie, in putin ulei de masline. Adaugi ciupercutele tocate, pui sare si piper si continui calirea, apoi dai deoparte si lasi putin la racorit. Treci totul prin masina de tocat si adaugi peste carnea stiucii. Mai pui feliile de paine stoarse foarte bine, ouale. Amesteca bine si condimenteaza cu sare si piper dupa gustul tau.

Umple pielea stiucii cu compozitie, apoi arata-ti maiestria in manuirea acului, cosand cu grija pentru ca umplutura sa nu se imprastie.

Intr-o tava toarna apa, vinul, otetul, adauga cimbrul si foile de dafin. Pune stiuca si da tava in cuptorul preincalzit, la foc moderat, cca. 25 minute. Inainte de a fi gata se da focul mai tare ca sa prinda putina crusta.

Lasi sa se raceasca bine in zeama in care a fiert. Scoti stiuca si o tai felii. Aranjezi pe un platou si servesti rece impreuna cu felii de lamaie, maioneza sau salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Colacei Bucovineni
4
Dulciuri

Colacei Bucovineni

Colacei Bucovineni
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

 Reteta de preparare a papanasilor

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia