Sprot (sau Hamsii) cu Mirodenii

Complexitate
redusa
Sprot (sau Hamsii) cu Mirodenii

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 kg sprot
  • sucul de la o lamaie proaspat stors
  • Pentru marinare:
  • 1 lingura cimbru verde
  • 1 ardei iute taiat felii (scoatei semintele si membrana daca nu doriti sa fie picant)
  • 3 catei de usturoi taiati marunt
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Pentru prajit:
  • 60 g faina de grau alba
  • 1 lingurita turmeric
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1/2 lingurita ghimbir praf

Mod de preparare

Puneti pestii intr-un bol si turnati sucul de lamaie. Amestecati putin apoi lasati deoparte 20 de minute. Intre timp puneti ingredientele pentru marinat in alt bol. Pe o tava intindeti 2-3 prosoape de hartie.
Curatiti pestii, daca este nevoie si taiati capul. Spalati-i apoi aranjati-i in tava.

Cu alte prosoape de hartie tapetati deasupra pentru a-i putea usca pe ambele parti. Transferati acestia in bolul cu ingrediente pentru marinat. Amestecati bine, acoperiti cu folie alimentara apoi lasati la rece cel putin 1 ora.

Puneti faina, sare, piper, turmeric si ghimbir intr-o farfurie. Dati pestistorii prin faina pe ambele parti apoi prajiti-i in putin ulei de masline la foc mediu dupa plac. Serviti simplu cu lamaie sau cu garnitura preferata.
Aceasta este o reteta pentru sprot care imi place tare mult. Acesti pestisori adesea sunt lasati deoparte. Sunt mult mai sanatosi decat alti pesti (mai mari) si sunt deliciosi. Intradevar au nevoie de putina migaleala (daca trebuie sa ii cureti) dar rezulatul final rasplateste peste masura. Serviti-i cu sosul si garnitura preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Placinta Armaneasca
2
Dulciuri

Placinta Armaneasca

Placinta Armaneasca
Remo
3
Dulciuri

Remo

Remo
Ardei cu Varza - Muratura
4
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Parteneri
Muffins cu mere
Bucataras.RO

Muffins cu mere

Din start trebuie să precizez că nu este un desert foarte dulce, dar mie mi-au plăcut tare mult, pentru că mai nou mereu...

Muffins cu mere
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia