Puneti pestii intr-un bol si turnati sucul de lamaie. Amestecati putin apoi lasati deoparte 20 de minute. Intre timp puneti ingredientele pentru marinat in alt bol. Pe o tava intindeti 2-3 prosoape de hartie.
Curatiti pestii, daca este nevoie si taiati capul. Spalati-i apoi aranjati-i in tava.
Cu alte prosoape de hartie tapetati deasupra pentru a-i putea usca pe ambele parti. Transferati acestia in bolul cu ingrediente pentru marinat. Amestecati bine, acoperiti cu folie alimentara apoi lasati la rece cel putin 1 ora.
Puneti faina, sare, piper, turmeric si ghimbir intr-o farfurie. Dati pestistorii prin faina pe ambele parti apoi prajiti-i in putin ulei de masline la foc mediu dupa plac. Serviti simplu cu lamaie sau cu garnitura preferata.
Aceasta este o reteta pentru sprot care imi place tare mult. Acesti pestisori adesea sunt lasati deoparte. Sunt mult mai sanatosi decat alti pesti (mai mari) si sunt deliciosi. Intradevar au nevoie de putina migaleala (daca trebuie sa ii cureti) dar rezulatul final rasplateste peste masura. Serviti-i cu sosul si garnitura preferata.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii