Somon si Inele de Ceapa Prajite in Aluat cu Bere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Somon si Inele de Ceapa Prajite in Aluat cu Bere

Ingrediente

  • 450 gr somon proaspat, oasele si pielea indepartate
  • ulei pentru prajit (ceva mai mult)
  • 1 ceapa dulce (Walla Walla, Maiu, Vidalia etc)
  • lamaie feliata, pentru prezentare
  • Aluat cu bere:
  • 200 gr faina (~)
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare dupa gust
  • bere cat sa obtinem un aluat de o consistenta mai densa da totusi destul de lichida ca sa se poate lipi de peste si ceapa
  • Sos Tartar:
  • maioneza circa 3/4 cana
  • 1 castravete murat (daca sant mici se pot pune 2)
  • 2 fire ceapa verde
  • putin patrunjel tocat
  • 1 lingura otet (sau dupa gust)
  • 2 lingurite moare
  • sare si piper dupa gust
  • Cantitatile aici sant aproximative, eu fac dupa ochi sosul Tartar, deci rog daca cineva face sa guste mereu

Mod de preparare

Pentru sosul Tartar se combina maioneza castravetele murat taiat bucatele foarte mici, ceapa verde tocata marunt, patrunjelul, otetul si moarea intr-un vas mic, se amesteca bine, Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se pune la frigider pana la servire. Preferabil sa se faca cu 2 ore inainte de servire pentru a se intrepatrunde aromele.

Pestele se curata de oase si de piele, se taie fasii subtiri de marimea unui deget, ceapa se feliaza si apoi se desparte in inele.

Se incalzeste cuptorul la aragaz, se pune oala cu mult ulei pe foc, se lasa flacara mica si se trece la prepararea aluatului pana se incalzeste uleiul.

Faina se amesteca cu sarea, praful de copt apoi se adauga cate putin din bere si se amesteca mereu. Trebuie sa avem un aluat cu o consistenta mai lichida dar totusi destul de gros.
Cand uleiul e destul de fierbinte se tavalesc prin aluat cateva din feliile de ceapa si apoi se pun in uleiul incins (foc mic) Eu am folosit si pesmet, ca sa imi fac de cap pana la capat, dar reteta originala nu cere asa ceva.

Se procedeaza la fel cu toate inelele de ceapa, . Cand se scot din uleiul infierbantat, se pun intr-un vas in care avem servetele absorbante,. Dupa ce s-a scurs uleiul, se pun in alt vas si se dau la cuptor sa se pastreze calde (cuptorul are temperatura foarte mica, atat cat sa tine calda mancarea)
Se trece apoi la prepararea pestelui. Se procedeaza la fel ca si ceapa, se da prin aluatul cu bere, apoi prin pesmet daca folositi si se pun in ulei. Se prajesc pe ambele parti, se scot pe sevetele absorbante.

In farfurie se aranjeaza 3-4 bucati de peste, cateva inele de ceapa si sos tartar si/sau ketchup, cu una felie de lamaie, sau in locul cepei se pot face cartofi prajiti ... Mancare grasa dar foarte buna

Eu am avut pe post de garnitura, niste cartofi taranesti, "Made in casa bunicii mele".... am copt cartofii, i-am zdrobit si i-am amestecat cu sare piper si un strop de unt

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune