Somon in Crusta de Aluat de Foietaj

Complexitate
redusa
Somon in Crusta de Aluat de Foietaj

Ingrediente

  • 3-4 fileuri de somon proaspat si cu pielea indepartata
  • 3-4 maini bune de spanac (frunza e mai mici)
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de sos pesto (indicatii la sfarsit)
  • 225 gr cream cheese Philadelphia
  • 2 foi de aluat foietat
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ou pentru uns
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Aluatul foietat se lasa la decongelat dupa care se intinde putin si se imparte in doua, fiecare foaie.

Ceapa rosie se curata, se toaca marunt, usturoiul la fel.

Branza Philadelphia se lasa la temperatura camerei.

Intr-o tigaie se pune uleiul (am folosit ulei de cocos) si ceapa tocata si se prajeste putin, pana devine putin sticloasa. Se adauga spanacul spalat bine de tot, sare si putin piper si usturoiul tocat si se prajeste putin de tot, doar pana ce frunzele se topesc putin de tot.

Branza se amesteca cu 2 sau trei linguri de sos pesto si se lasa deoparte.

Amestecul de spanac se imparte in 8.

Se trece la asamblarea pachetelor. Pe fiecare jumatate de aluat se pune o portie de spanac, deasupra lui se pune somonul bine spalat si uscat bine de apa, deasupra lui se intinde cu un cutit putina branza (un sfert din cantitatea preparata) si deasupra branzei se aseaza inca o portie de spanac.

Se ung marginile aluatului cu ou batut si se inchide pachetul. Trebuie sa arate ca un dreptunghi inchis ermetic.

Se pune la cuptorul preincalzit la foc mare (400 f/200 c) si se coace pana aluatul e complet copt.

Se serveste cald langa o salata verde.

Dupa dorinta ca pachetelele formate sa arate frumos, dupa ce sant inchise se pot decora cu flori din aluat sau orice alt aranjament preferati.

Se ung cu ou batut deasupra, inainte de a fi puse la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate
Socată reţeta bunicii
3
Bauturi

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Supa crema de legume si ardei copt
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de legume si ardei copt

Supa crema de legume si ardei copt
Supa de spanac cu strudel cu legume
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de spanac cu strudel cu legume

Supa de spanac cu strudel cu legume
Parteneri
Penne cu dovlecei si busuioc
Bucataras.RO

Penne cu dovlecei si busuioc

O reteta pe cat de usoara pe atat de gustoasa!

Penne cu dovlecei si busuioc
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri