Somon cu sos de piper

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
redusa
Somon cu sos de piper

Ingrediente

  • 4 rondele de somon
  • condimente pentru peste
  • SOS:
  • 1 lingura boabe de piper rosu
  • 150 ml vin alb
  • 1 lingura coniac
  • 200 ml smantana lichida de cocos sau soia din comert
  • sare
  • 1 lingurita mustar de Dijon cu boabe
  • sare
  • GARNITURA:
  • 200 g mix seminte de: grau, orz, ovaz si soia sau cus-cus
  • 1 lingura cu menta uscata
  • 250 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 6 cartofi
  • 1 crenguta de rozmarin

Mod de preparare

Pestele curatat, spalat, condimentat, se pune in vasul cu aburi, iar in al doilea vas, se pun cartofii curatati, taiati jumatati, condimentati cu sare si piper, deasupra crenguta de rozmarin, in al treilea vas se pune apa, se acopera si se lasa pe foc 45 min.
Pentru garnitura se pun semintele intr-un bol, se adauga apa clocotita cu sare, se lasa 5min acoperit vasul, apoi se amesteca cu ulei de masline, menta si se lasa deoparte.
Pentru sos, se pune intr-un vas pe foc vinul, cand incepe sa clocoteasca, se adauga coniacul, se lasa la fiert 10 min, pana scade la jumatate, se da vasul deoparte si se adauga incet, amestecand continuu cu telul smantana, se pune din nou pe foc si se amesteca pana se ingroasa, iar la final se adauga mustarul si piperul, apoi se opreste focul.
Se serveste pe farfurie amestecul de seminte intr-un inel de prezentare, alaturi pestele, iar deasupra sos.
Sau se mai poate servi, pe farfurie pestele, alaturi cartofi, iar deasupra sos.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Paste cu masline si sos (de post)
2
Paste

Paste cu masline si sos (de post)

Paste cu masline si sos (de post)
Curry de pui - cel mai gustos curry
3
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Sirop de patlagina
4
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc
Bucataras.RO

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Feta saganaki este un aperitiv grecesc clasic. Bucură-te de gustul îmbietor al brânzei feta acoperită de o...

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia