Ingrediente
● 4 rondele de somon |
● condimente pentru peste |
● SOS: |
● 1 lingura boabe de piper rosu |
● 150 ml vin alb |
● 1 lingura coniac |
● 200 ml smantana lichida de cocos sau soia din comert |
● sare |
● 1 lingurita mustar de Dijon cu boabe |
● sare |
● GARNITURA: |
● 200 g mix seminte de: grau, orz, ovaz si soia sau cus-cus |
● 1 lingura cu menta uscata |
● 250 ml apa |
● 1 lingurita sare |
● 2 linguri ulei de masline |
● 6 cartofi |
● 1 crenguta de rozmarin |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
15min

GĂTIRE
01h:15min

PORȚII
4 portii
Pestele curatat, spalat, condimentat, se pune in vasul cu aburi, iar in al doilea vas, se pun cartofii curatati, taiati jumatati, condimentati cu sare si piper, deasupra crenguta de rozmarin, in al treilea vas se pune apa, se acopera si se lasa pe foc 45 min.
Pentru garnitura se pun semintele intr-un bol, se adauga apa clocotita cu sare, se lasa 5min acoperit vasul, apoi se amesteca cu ulei de masline, menta si se lasa deoparte.
Pentru sos, se pune intr-un vas pe foc vinul, cand incepe sa clocoteasca, se adauga coniacul, se lasa la fiert 10 min, pana scade la jumatate, se da vasul deoparte si se adauga incet, amestecand continuu cu telul smantana, se pune din nou pe foc si se amesteca pana se ingroasa, iar la final se adauga mustarul si piperul, apoi se opreste focul.
Se serveste pe farfurie amestecul de seminte intr-un inel de prezentare, alaturi pestele, iar deasupra sos.
Sau se mai poate servi, pe farfurie pestele, alaturi cartofi, iar deasupra sos.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Somon cu sos de piper" nu uita sa ii faci un review.
Pentru garnitura se pun semintele intr-un bol, se adauga apa clocotita cu sare, se lasa 5min acoperit vasul, apoi se amesteca cu ulei de masline, menta si se lasa deoparte.
Pentru sos, se pune intr-un vas pe foc vinul, cand incepe sa clocoteasca, se adauga coniacul, se lasa la fiert 10 min, pana scade la jumatate, se da vasul deoparte si se adauga incet, amestecand continuu cu telul smantana, se pune din nou pe foc si se amesteca pana se ingroasa, iar la final se adauga mustarul si piperul, apoi se opreste focul.
Se serveste pe farfurie amestecul de seminte intr-un inel de prezentare, alaturi pestele, iar deasupra sos.
Sau se mai poate servi, pe farfurie pestele, alaturi cartofi, iar deasupra sos.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Somon cu sos de piper" nu uita sa ii faci un review.
Observatii
Participand pentru prima data la acest concurs, mi-am permis sa aleg asa cu spune in regulament, ce doreste fiecare, iar eu si familia mea, cum suntem mari consumatori de peste, am ales o delicioasa mancare cu peste, iar sosul are un gust de exceptieTrebuia poate ca reteta sa fie tot de post, dar avand in vedere ca in timpul postului sunt zile in care se mananca peste, am zis ca merge, mai ales ca aici in afara de peste toate ingredientele sunt de post, iar gustul este waw!!
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany