Somon cu Macris in Papillote

Complexitate
redusa
Somon cu Macris in Papillote

Ingrediente

  • 4 flileuri de somon
  • 24 fire de sparanghel
  • 4 morcovi
  • sare
  • piper
  • usturoi si marar dupa gust
  • vin alb (chardonay) 4 linguri cu varf de peste de macris cu patrunjel
  • 4-5 linguri de creme fraiche
  • hartie de copt
  • ulei pentru uns

Mod de preparare

In primul rand se pregatesc pungile din hartie de copt. Se taie dreptunghiuri din hartia de copt si se indoaie in doua dupa care se rotunjesc colturile. Se desface hartia apoi, se stropeste cu ulei. Pestele se spala, se pune deoparte, sparanghelul se curata de codita lemnoasa si de ochiurile de pe tulpina, se taie in doua daca sant mai lungi, morcovii se curata si se spala si ei.

Se fac 4 pungi de hartie si pe fiecare, dupa ce a fost stropita cu ulei, se aseaza 6 fire de sparanghel si cate un morcov taiat feliute de 1 cm grosime. Peste ele se aseaza fileurile de somon, se presara sare, piper usturoi uscat si marar. Se stropesc cu vin. Dupa ce am aranjat toate 4 pachetele, luam pesto il amestecam cu creme fraiche si punem deasupra fileurilor cate 2 linguri.

Inchidem pungile in felul urmator: indoim hartia de copt in doua peste umplutura si unim marginile dupa care le rasucim de cateva ori in asa fel incat sa fim siguri ca nu se desface la copt si nu lasa aburul sa iasa afara.

Aburii trebuie sa ramana inauntrul pachetelor pentru a gati pestele si legumele/zarzavaturile.
Aranjam pe o tava de copt toate pachetele bine inchise si punem in cuptorul preancalzit la 415 f (200 c), coacem circa 12-15 minute daca fileurile sunt mai subtiri si 20-23 de minute daca sant mai groase.

Dupa trecerea timpului prevazut scoatem din cuptor, asezam cate un pachet pe cate o farfurie si cu o foarfeca facem o taietura in forma de x, indoim colturile rezultate spre exterior si servim pestele direct din papillote. Se poate pune un strat de mujdei deasupra si o feliuta de paine prajita, la servire sau se poate consuma langa cartofi copti presati si amestecati cu usturoi si putin unt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu bulion
2
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Parteneri
Garnitura tigaie cu cartofi taranesti
Bucataras.RO

Garnitura tigaie cu cartofi taranesti

Iata o garnitura deosebita, se face destul de repede si e foaaarte buna si delicioasa! Merge de minune cu friptura la gratar...

Garnitura tigaie cu cartofi taranesti
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia