Shaorma cu Crochete de Peste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Shaorma cu Crochete de Peste

Ingrediente

  • Pentru lipii:
  • -500g faina
  • -cca 110ml apa
  • -1 praf de copt
  • -1 lingura ulei de masline
  • -5 linguri ulei de floarea-soarelui
  • -sare
  • Pentru sos:
  • -1 lingura ricotta
  • -1 lingura iaurt grecesc
  • -1 lingura maioneza
  • -2 catei de usturoi, rasi
  • -3 linguri de castravete ras
  • Pentru crochete peste:
  • -6 crochete de peste
  • -1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • Pentru salata:
  • -2 sau 3 rosii
  • -salata verde
  • -ulei de masline
  • -sare

Mod de preparare

Prima data se framanta lipiile. Asadar, intr-un bol se amesteca faina cu sarea, praful de copt, lingurile de ulei de floarea-soarelui si apa. Se framanta, iar dupa ce s-a format aluatul, se pune lingura de ulei de masline, se framanta din nou si se lasa aluatul, la odihnit pt 15-20 minute.

Separat, se pune o hartie de copt intr-o tava. Se unge hartia de copt cu 1 lingura de ulei de floarea-soarelui, se pun crochetele de peste, se impacheteaza hartia ca si un pachetel. Dupa se baga tava in cuptor, pana crochetele s-au prajit. Din cand in cand, se mai intorc, de pe o parte pe alta. Dupa ce s-au prajit, se scot pe o farfurie si se lasa la racit.

Dupa ce aluatul a stat suficient la "odihnit", se pune pe masa, se framanta putin si se imparte in 9-10 parti. Fiecare bucata se framanta, dandu-i o forma rotunda. Fiecare bila se intinde bine.

Dupa, se pune o tigaie pe foc, iar cand e incalzita, se coc, pe rand, lipiile. Nu se foloseste ulei.

Pana se coc lipiile, se poate pregatii, sosul. Asadar, intr-ul bol se amesteca ricotta cu iaurtul, cu maioneze, cu cateii de usturoi rasi, cu castrevetele ras si cu sare. Dupa se lasa deoparte, pana in momentul asamblarii, shaormei.

Dupa se pregateste salata. Asadar, se spala si se taie rosiile si salata verde, iar inainte de a o servii, se adauga ulei de masline si sare.

Se incepe asamblarea shaormei, dupa ce toate ingredientele au fost gatite si racite. Asadar, se ia o lipie, care se da cu sos, peste sos se pun crochete de peste, taiate, iar la urma se pune salata.

Pofta mare!
Se serveste cu multa pofta, eventual cu un pahar de gingerata, pe langa.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Schneider
5
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider