Scrumbie la Gratar pe Pat de Legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Scrumbie la Gratar pe Pat de Legume

Ingrediente

  • 2 scrumbii
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • 2 ardei copti
  • otet balsamic
  • 1 pahar de vin sec
  • Enibahar
  • Sare
  • piper
  • Mujdei cremos de Delta

Mod de preparare

Curatim si evisceram scrumbiile, saram si picuram ceva zeama de lamaie, le lasam la imprietenit.

Coacem 2-3 ardei si-i lasam si pe ei la socializare cu sarea
Curatim morcovul, ceapa, facem mujdeiul cel cremos de Delta.

Incingem gratarul, trecem peste el cu o ciozvarta de ceapa si asezam pestii (deschidem toate geamurile si hotele disponibile, ne incuiem in bucatarie) Se poate evita acest dezastru, daca invelim scrumbiile in folie de aluminiu sau hartie de copt, dar micul-mare dezavantaj este acela ca toata grasimea ramane in interiorul protector si pestele se coace, nu se gratareste.

Pe masura ce ei se parpalesc pe gratar, lasa grasime; grasime pe care o scurgem intr-o cana la indemana (eu nu arunc aceata grasime la chiuveta, asa cum am vazut ca unii o fac - prefer sa scurg grasimea des, inainte de-a se arde si s-o folosesc la scordolea)

Scoatem pestii gratariti pe un platou, despicam de-a lungul sirei spinarii, cu un cutitas ascutit si iute la manie, scoatem sira, capul si oasele apartinatoare, dintr-o singura despicatura. Nu e greu desi pare ca ar fi; daca veti face asta vreodata veti vedea ca din prima incercare veti reusi: ies asa de cuminte toate oasele ca nici nu stiti de ce... Ii acoperim si-i lasam sa se "aseze", timp in care sotam legumele ce ne convin.

Eu am ales morcovi, ceapa, ardei copti si cartofi noi.

Taiem subtirel morcovii, ceapa si ardeii copti, ii sotam doar pana sunt al dente, stingem cu un pahar de vin sec si punem 4-5 boabe de enibahar. Cand sunt gata, stropiti un pic de otet deasupra. Cine e prieten cu dafinul poate pune o frunza, asa de gust, dar nu mai mult.

Pofta buna... incercam si eu sa fac lobby unui peste de care se teme multa lume!
De cand ma bantuie salata tiganeasca de peste a Lilianei,
probabil ca am dezvoltat aptitudini paranormale: cateva scrumbii de Dunare venira la mine insotite de pescarul putiincios,
care dorea o gura de aer de la munte. M-am uitat lung la ele,
s-au uitat si ele la mine si am cazut de comun acord: GRATARIM :))

Chiar daca as fi facut reteta Lilianei (pe care-o s-o fac NEGRESIT) cu macroi, privirea mea hulpava nu ar fi fost multumita: pestele trebuie vazut; as fi lasat macroii la vedere, sa-i mananc intai cu ochii.

Dar, scrumbia este pestele din categoria: "Cine se teme de scrumbie? " Am aflat ca multi se tem de el fiind un peste gras si foarte PESTE. Eu o gatesc precum urmeaza, si, scap de grasimea in exces (nu de miros, dar eu ador pestele...)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
3
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
5
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Cartofi aurii
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura