Scrumbie la Gratar pe Pat de Legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Scrumbie la Gratar pe Pat de Legume

Ingrediente

  • 2 scrumbii
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • 2 ardei copti
  • otet balsamic
  • 1 pahar de vin sec
  • Enibahar
  • Sare
  • piper
  • Mujdei cremos de Delta

Mod de preparare

Curatim si evisceram scrumbiile, saram si picuram ceva zeama de lamaie, le lasam la imprietenit.

Coacem 2-3 ardei si-i lasam si pe ei la socializare cu sarea
Curatim morcovul, ceapa, facem mujdeiul cel cremos de Delta.

Incingem gratarul, trecem peste el cu o ciozvarta de ceapa si asezam pestii (deschidem toate geamurile si hotele disponibile, ne incuiem in bucatarie) Se poate evita acest dezastru, daca invelim scrumbiile in folie de aluminiu sau hartie de copt, dar micul-mare dezavantaj este acela ca toata grasimea ramane in interiorul protector si pestele se coace, nu se gratareste.

Pe masura ce ei se parpalesc pe gratar, lasa grasime; grasime pe care o scurgem intr-o cana la indemana (eu nu arunc aceata grasime la chiuveta, asa cum am vazut ca unii o fac - prefer sa scurg grasimea des, inainte de-a se arde si s-o folosesc la scordolea)

Scoatem pestii gratariti pe un platou, despicam de-a lungul sirei spinarii, cu un cutitas ascutit si iute la manie, scoatem sira, capul si oasele apartinatoare, dintr-o singura despicatura. Nu e greu desi pare ca ar fi; daca veti face asta vreodata veti vedea ca din prima incercare veti reusi: ies asa de cuminte toate oasele ca nici nu stiti de ce... Ii acoperim si-i lasam sa se "aseze", timp in care sotam legumele ce ne convin.

Eu am ales morcovi, ceapa, ardei copti si cartofi noi.

Taiem subtirel morcovii, ceapa si ardeii copti, ii sotam doar pana sunt al dente, stingem cu un pahar de vin sec si punem 4-5 boabe de enibahar. Cand sunt gata, stropiti un pic de otet deasupra. Cine e prieten cu dafinul poate pune o frunza, asa de gust, dar nu mai mult.

Pofta buna... incercam si eu sa fac lobby unui peste de care se teme multa lume!
De cand ma bantuie salata tiganeasca de peste a Lilianei,
probabil ca am dezvoltat aptitudini paranormale: cateva scrumbii de Dunare venira la mine insotite de pescarul putiincios,
care dorea o gura de aer de la munte. M-am uitat lung la ele,
s-au uitat si ele la mine si am cazut de comun acord: GRATARIM :))

Chiar daca as fi facut reteta Lilianei (pe care-o s-o fac NEGRESIT) cu macroi, privirea mea hulpava nu ar fi fost multumita: pestele trebuie vazut; as fi lasat macroii la vedere, sa-i mananc intai cu ochii.

Dar, scrumbia este pestele din categoria: "Cine se teme de scrumbie? " Am aflat ca multi se tem de el fiind un peste gras si foarte PESTE. Eu o gatesc precum urmeaza, si, scap de grasimea in exces (nu de miros, dar eu ador pestele...)

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca