Scordolea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr cartofi albi
  • 500 gr peste afumat,dezosat
  • 100 gr unt
  • 300 ml lapte dulce
  • 200 gr nuci
  • 1 galbenus de ou
  • frunze de busuioc
  • frunze de telina

Mod de preparare

Cartofii curatati, se fierb cu frunzele de telina si un praf redus de sare. Cind sunt bine fierti se zdrobesc incorporind laptele si untul pentru a obtine un piure pufos cu parfum de telina. Racorit acesta se ajuta cu galbenusul de ou si nucile care au fost coapte si zdrobite. Apoi se adauga pestele afumat si bine ales de oase, mestecindu-se usor ca pestele sa ramina bucati potrivite pentru o inghititura.

Totul se aseaza pe un platou care se poate reincalzi la microunde. Garnisirea se face cu restul de frunze de telina si cele de busuioc pentru un bun aspect. Felul acesta este bun dupa citeva ore si reincalzit usor pentru ca gustul pestelui sa treaca in piureul de cartofi.

Un pahar de vin alb sec cu lamiie si sifon(sprit) de la rece, face totul un miracol!
Scordolea este un fel de mincare specific turcesc si grecesc. In zilele in care vrem sa mincam peste poate fi o rapida si delicata hrana, iar vinul alb duce rafinamentul acestei mese la satietate dar si la o buna dispozitie.

Pestele poate sa fie crap sau scrumbie macrou sau hering.

Cu cit mai mare cu atit mai bun. piureul trebuie sa fie de mare calitate, pufos si parfumat de frunzele de telina care il si coloreaza spre auriu.se serveste nici firbinte nici rece, potrivit. Citeva felii de piine cu cereale

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Coronita Aperitiv
4
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan
Bucataras.RO

Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan

Este prima data cand prepar spatzle si asta se datoreaza unui bucataras drag mie, care a postat o astfel de reteta pe site si...

Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala