Sarmale cu peste

Complexitate
redusa
Sarmale cu peste

Ingrediente

  • frunze (sfecla, spanac, salata scarola )
  • peste fiert in supa de legume (eu am folosit macrou )
  • 1 lingura de pesmet
  • 1 ceasca de supa (la 300 gr de peste fiert )
  • 1 lingura de ulei
  • sare, usturoi (eu am pus praf) ,
  • zeama de lamiie dc aveti ,
  • iaurt,
  • patrunjel si /sau marar verde

Mod de preparare

- am oparit frunzele apoi el-am scurs

- cum pestele meu era gata fiert am sarit peste : se fierbe peste in supa de legume : ceapa, morcov etc ... ce mai vreti voi

- peste fiert se scurge de supa si se striveste cu furculita , se adauga putina supa ( eu am facut separat din apa + cub ) si la sfirsit putin pesmet cas a mai traga din lichid si sa lege usor pestele ... ou in aceasta compozitie nu se potriveste!!

- am intins pe o farfurie plana frunza , am pus cu lingura umplutura si am impaturit aproximativ ca o sarma ... frunza mea fiind mai "batzoasa" riscam sa o rup deci mai cu grija ...

- o frunza oparita am tocat-o marunt si am pus.-o pe fundul vasului impreuna cu uleiul. usturoiul si supa

- am asezat peste sarmalele si am dat la cuptor sa se coaca la foc maricel cca 20-30 min ... sau depinde de frunzele pe care le folositi ...Se pot fierbe si la aburi 10-15 minute sau mai mult depinde de frunzele folosite


Am servit cu iaurt .. si eu am mai facut si un cartof ras copt putin la microunde si apoi inabusit la tigaia de teflon cu ff putin ulei sa prindas doar putina crusta ..

Eu le-am facut cu frunze de sfecla numite si bietole care aici se gasesc dar se pot face la fel de bine din frunze mai mari de spanac sau din frunze de salata care in italiana se numeste scarola, si in franceza scarole .. in alte limbi habar nu am dar puteti sa gugaliti si voi .... este o salata mai amaruie , cu frunze crete usor galbui chiar si care de obicei se gateste, se fierbe, se foloseste pe post de umpluturi sau se pune in supa ....

Pestele folosit de mine era sgombro adica un fel de macrou de mediterana, cu dimensiuni mai mici.. dar se poate folosi orice peste va place voua ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie