Sarmale cu peste

Complexitate
redusa
Sarmale cu peste

Ingrediente

  • frunze (sfecla, spanac, salata scarola )
  • peste fiert in supa de legume (eu am folosit macrou )
  • 1 lingura de pesmet
  • 1 ceasca de supa (la 300 gr de peste fiert )
  • 1 lingura de ulei
  • sare, usturoi (eu am pus praf) ,
  • zeama de lamiie dc aveti ,
  • iaurt,
  • patrunjel si /sau marar verde

Mod de preparare

- am oparit frunzele apoi el-am scurs

- cum pestele meu era gata fiert am sarit peste : se fierbe peste in supa de legume : ceapa, morcov etc ... ce mai vreti voi

- peste fiert se scurge de supa si se striveste cu furculita , se adauga putina supa ( eu am facut separat din apa + cub ) si la sfirsit putin pesmet cas a mai traga din lichid si sa lege usor pestele ... ou in aceasta compozitie nu se potriveste!!

- am intins pe o farfurie plana frunza , am pus cu lingura umplutura si am impaturit aproximativ ca o sarma ... frunza mea fiind mai "batzoasa" riscam sa o rup deci mai cu grija ...

- o frunza oparita am tocat-o marunt si am pus.-o pe fundul vasului impreuna cu uleiul. usturoiul si supa

- am asezat peste sarmalele si am dat la cuptor sa se coaca la foc maricel cca 20-30 min ... sau depinde de frunzele pe care le folositi ...Se pot fierbe si la aburi 10-15 minute sau mai mult depinde de frunzele folosite


Am servit cu iaurt .. si eu am mai facut si un cartof ras copt putin la microunde si apoi inabusit la tigaia de teflon cu ff putin ulei sa prindas doar putina crusta ..

Eu le-am facut cu frunze de sfecla numite si bietole care aici se gasesc dar se pot face la fel de bine din frunze mai mari de spanac sau din frunze de salata care in italiana se numeste scarola, si in franceza scarole .. in alte limbi habar nu am dar puteti sa gugaliti si voi .... este o salata mai amaruie , cu frunze crete usor galbui chiar si care de obicei se gateste, se fierbe, se foloseste pe post de umpluturi sau se pune in supa ....

Pestele folosit de mine era sgombro adica un fel de macrou de mediterana, cu dimensiuni mai mici.. dar se poate folosi orice peste va place voua ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Tort cu mere intregi
5
Dulciuri

Tort cu mere intregi

Tort cu mere intregi
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce