Se curata crapul, se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper si boia dupa gust. Ceapa se taie marunt, se inabusa in ulei, se adauga putina apa si se lasa sa fiarba.
Separat, se spala rosiile si ardeii si se pun la copt, pe o plita incinsa. Se intorc pe ambele parti, pana se inmoaie, dupa care se curata de pielite, se toaca, dar nu foarte marunt si se adauga peste ceapa, se potriveste de condimente si se continua fierberea legumelor. Pestele se prajeste pe plita, dupa care se pune peste legume si se lasa sa mai dea cateva clocote. La sfarsit, se pun usturoiul, ardeiul iute si patrunjelul, dupa gust.
Fiecare isi poate folosi imaginatia pentru a imbunatati reteta. De exemplu, sosul se poate subtia cu mai multa apa, pentru cei ce doresc sa manance saramura la felul 1.
Se serveste calda, cu mamaliguta.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraZilele trecute am zarit aceasta prajitura DEA, am studiat-o si nu am rezistat tentatiei de a o prepara si eu. Este super...
Prajitura "DEA"Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii