Rulada din Somon

Complexitate
redusa
Rulada din Somon

Ingrediente

  • 2 fileuri intregi de somon
  • 1 morcov (100 grame)
  • 300 grame somon fume
  • 250 grame smantana
  • 200 grame mazare proaspata
  • 100 ml lapte
  • 1 albus ou
  • piper
  • 3 jumatati de ardei gras
  • Pentru afumat:
  • 1 lingura de orez
  • o lingura de zahar brun
  • o lingura de ceai verde

Mod de preparare

Scoatem oasele din somon (ideal cu o penseta speciala pentru oase de peste)
Nu trebuie sa va impacientati pentru ca somonul are foarte putine oase.
Inlaturam pielea de pe fileurile de peste.
Taiati din fileul de pe burta o fasie lata de 3 cm.

Adaugati o bucata de folie de aluminiu pe fundul unui wok, puneti pe folie 1 lingura de orez, o lingura de zahar si 1 lingura de ceai verde, puneti fasia de burta de somon pe gratarul wokului si puneti pe aragaz, acoperind wokul cu un capac. Lasati cca 20 de minute (perioada in care fasia de burta de somon se va afuma, capatind o aroma de fum combinata cu o aroma de ceai).

Taiati morcovul in bucatele mici si punetile la fiert 4 minute. Fierbeti mazarea proaspata 2 minute.

Amestecati intr-un mixer somonul fume, smantana, albusul de ou, piper. Sa nu adaugati niciun pic de sare pt ca somonul fume este suficiet de sarat pentru a sara preparatul. Adaugati bucatelele de morcov, de ardei gras si mazarea si amestecati cu o lingura de lemn.

Bateti delicat fileurile de somon cu un batator de carne si puneti primul file pe o hartie de copt suficient de lunga pentru a infasura la final rulada de somon de cite 2 ori. Adaugati jumatate din compozitie pe primul file, puneti pe mijloc fasia de burta afumata, adaugati cealalta jumatate de compozitie si aciperiti cu cea de a doua bucata de file.

Infasurati in hartia de copt si legati cu sfoara de gatit.
Ungeti cu ulei o tava de copt, ungeti si ruloul (hartia de copt) si puneti la cuptor pentru 35 minute la 200 grade (treapta maxima la un cuptor cu gaz).

Scoateti din cuptor si lasati la racit. Cind s-a racit taiati felii si serviti alaturi de o salata verde, sau de o garnitura de piure sau cartofi copti in marinata de iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
3
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Prajitura cu foi si crema de gris
Bucataras.RO

Prajitura cu foi si crema de gris

Delicioasa!

Prajitura cu foi si crema de gris
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)