Rulada din Somon

Complexitate
redusa
Rulada din Somon

Ingrediente

  • 2 fileuri intregi de somon
  • 1 morcov (100 grame)
  • 300 grame somon fume
  • 250 grame smantana
  • 200 grame mazare proaspata
  • 100 ml lapte
  • 1 albus ou
  • piper
  • 3 jumatati de ardei gras
  • Pentru afumat:
  • 1 lingura de orez
  • o lingura de zahar brun
  • o lingura de ceai verde

Mod de preparare

Scoatem oasele din somon (ideal cu o penseta speciala pentru oase de peste)
Nu trebuie sa va impacientati pentru ca somonul are foarte putine oase.
Inlaturam pielea de pe fileurile de peste.
Taiati din fileul de pe burta o fasie lata de 3 cm.

Adaugati o bucata de folie de aluminiu pe fundul unui wok, puneti pe folie 1 lingura de orez, o lingura de zahar si 1 lingura de ceai verde, puneti fasia de burta de somon pe gratarul wokului si puneti pe aragaz, acoperind wokul cu un capac. Lasati cca 20 de minute (perioada in care fasia de burta de somon se va afuma, capatind o aroma de fum combinata cu o aroma de ceai).

Taiati morcovul in bucatele mici si punetile la fiert 4 minute. Fierbeti mazarea proaspata 2 minute.

Amestecati intr-un mixer somonul fume, smantana, albusul de ou, piper. Sa nu adaugati niciun pic de sare pt ca somonul fume este suficiet de sarat pentru a sara preparatul. Adaugati bucatelele de morcov, de ardei gras si mazarea si amestecati cu o lingura de lemn.

Bateti delicat fileurile de somon cu un batator de carne si puneti primul file pe o hartie de copt suficient de lunga pentru a infasura la final rulada de somon de cite 2 ori. Adaugati jumatate din compozitie pe primul file, puneti pe mijloc fasia de burta afumata, adaugati cealalta jumatate de compozitie si aciperiti cu cea de a doua bucata de file.

Infasurati in hartia de copt si legati cu sfoara de gatit.
Ungeti cu ulei o tava de copt, ungeti si ruloul (hartia de copt) si puneti la cuptor pentru 35 minute la 200 grade (treapta maxima la un cuptor cu gaz).

Scoateti din cuptor si lasati la racit. Cind s-a racit taiati felii si serviti alaturi de o salata verde, sau de o garnitura de piure sau cartofi copti in marinata de iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia