Rosii Umplute cu Fileuri de Peste si Pesmet Aromatizat

Complexitate
redusa
Rosii Umplute cu Fileuri de Peste si Pesmet Aromatizat

Ingrediente

  • 4 rosii de dimensiune medie
  • 4 fileuri de peste = cca 150 -200 gr
  • 6 linguri de pesmet
  • 2 linguri de parmezan ras
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • 1 pumn de masline
  • 1 lingura de capere sarate
  • ulei de masline
  • citeva frunze de busuioc proaspat - il puteti inlocui cu patrunjel daca nu aveti busuioc
  • sare

Mod de preparare

*Alegeti un peste cu gust neutru, gen cod sau cum am folosit eu fileuri de peste plat care traieste pe fundul marii (cambula zice wikipedia case numeste, in it. platessa si lat. Pleuronectes platessa) pentru 4 portii daca le serviti ca aperitiv sau 2 portii daca este un fel principal.

Spalati si taiati calota rosiilor apoi cu o lingurita scoateti miezul rosiilor. Sarati rosiile in interior si le puneti pe un servet cu gura in jos. *

Miezul rosiilor impreuna cu calotele / capacele taiate le tocati marunt sau le mixati.

Jumatate din cantitatea de masline o tocati dupa ce le-ati scos simburii.

Puneti caperele la desarat intr. Un castronel cu apa rece citeva minute.

Tocati marunt patrunjelul (de preferat cu semiluna)

Radeti parmezanul.

Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei de masline (de preferat pentru gustul mediteraneean pe care il va da mincarii) si adaugati pesmetul. Il caliti in tigaia cu ulei pina cind se rumeneste putin.

Rasturnati pesmetul rumenit intr-o farfurie adinca si adaugati maslinele tocate, parmezanul ras, patrunjelul tocat si jumatate dintre caperele desarate si ele tocate marunt. Amestecati bine. \Nu adaugati sare! Parmezanul si maslinele sunt sarate suficient inclusiv caperele care nu au apucat in 5 min sa se desareze de tot.

Puneti pe fundul tavii in care o sa coaceti rosiile o lingura de ulei, miezul rosiilor tocat marunt.

Umpleti fiecare rosie cu putin pesmet aromatizat, 5 mm pe fundul rosiei.

Puneti pe fiecare fileu de peste peste aromat si apasati bine cu mina sa se lipeasca cit de cit apoi rulati cit puteti de bine si introduceti fiecare rulou de peste in cite o rosie cu pesmet.

Maslinele si caperele care au ramas le imprastiati in tava pe linga rosii impreuna cu citeva frunze de busuioc rupte bucati si puneti daca vreti cite o mslina fara simbure pe fiecare rosie. Nu adaugati apa.

Coaceti rosiiile umplute in cuptorul gata incalzit la 190 °c 20 maxim 30 minute.

* Rosiile vor rezulta usor crocante, nu inmuiate 100% ca o rosie fiarta..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
2
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Parteneri
Cornulete cu mac de Craciun
Culinar.RO

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat