Rosii Umplute cu Fileuri de Peste si Pesmet Aromatizat

Complexitate
redusa
Rosii Umplute cu Fileuri de Peste si Pesmet Aromatizat

Ingrediente

  • 4 rosii de dimensiune medie
  • 4 fileuri de peste = cca 150 -200 gr
  • 6 linguri de pesmet
  • 2 linguri de parmezan ras
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • 1 pumn de masline
  • 1 lingura de capere sarate
  • ulei de masline
  • citeva frunze de busuioc proaspat - il puteti inlocui cu patrunjel daca nu aveti busuioc
  • sare

Mod de preparare

*Alegeti un peste cu gust neutru, gen cod sau cum am folosit eu fileuri de peste plat care traieste pe fundul marii (cambula zice wikipedia case numeste, in it. platessa si lat. Pleuronectes platessa) pentru 4 portii daca le serviti ca aperitiv sau 2 portii daca este un fel principal.

Spalati si taiati calota rosiilor apoi cu o lingurita scoateti miezul rosiilor. Sarati rosiile in interior si le puneti pe un servet cu gura in jos. *

Miezul rosiilor impreuna cu calotele / capacele taiate le tocati marunt sau le mixati.

Jumatate din cantitatea de masline o tocati dupa ce le-ati scos simburii.

Puneti caperele la desarat intr. Un castronel cu apa rece citeva minute.

Tocati marunt patrunjelul (de preferat cu semiluna)

Radeti parmezanul.

Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei de masline (de preferat pentru gustul mediteraneean pe care il va da mincarii) si adaugati pesmetul. Il caliti in tigaia cu ulei pina cind se rumeneste putin.

Rasturnati pesmetul rumenit intr-o farfurie adinca si adaugati maslinele tocate, parmezanul ras, patrunjelul tocat si jumatate dintre caperele desarate si ele tocate marunt. Amestecati bine. \Nu adaugati sare! Parmezanul si maslinele sunt sarate suficient inclusiv caperele care nu au apucat in 5 min sa se desareze de tot.

Puneti pe fundul tavii in care o sa coaceti rosiile o lingura de ulei, miezul rosiilor tocat marunt.

Umpleti fiecare rosie cu putin pesmet aromatizat, 5 mm pe fundul rosiei.

Puneti pe fiecare fileu de peste peste aromat si apasati bine cu mina sa se lipeasca cit de cit apoi rulati cit puteti de bine si introduceti fiecare rulou de peste in cite o rosie cu pesmet.

Maslinele si caperele care au ramas le imprastiati in tava pe linga rosii impreuna cu citeva frunze de busuioc rupte bucati si puneti daca vreti cite o mslina fara simbure pe fiecare rosie. Nu adaugati apa.

Coaceti rosiiile umplute in cuptorul gata incalzit la 190 °c 20 maxim 30 minute.

* Rosiile vor rezulta usor crocante, nu inmuiate 100% ca o rosie fiarta..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă
Bucataras.RO

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

Frigănele la cuptor – o variantă mai sănătoasă și la fel de delicioasă a frigănelelor clasice! Crocante la...

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti