Rasol de Salau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un peste salau
  • 2-3 morcovi
  • o telina mica
  • o ceapa
  • 2-3 cartofi curatati de coaja
  • o lamaie
  • putin ulei
  • sare
  • cateva boabe piper

Mod de preparare

Se curata pestele de solzi si intestine, se spala cu apa rece, se scurge si se tine la frigider. Intr-o cratita punem la fiert ceapa, morcovii, telina si cartofii cu sare dupa gust, boabele de piper si cand sunt fierte adaugam pastravul intreg sau taiat bucati mari si mai fierbem inca 10 minute la foc potrivit.

Se scoate apoi pestele pe platou si in jurul lui asezam legumele taiate rondele sau bucati (fara ceapa) peste care stoarcem lamaia, stropim cu putin ulei si patrunjel verde
Se serveste atat cald, cu mujdei de usturoi sau hrean ras, cat si rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa