Raci de Dunare fierti

Postat pe: 11-04-2017
(0)

Ingrediente

cativa raci proaspeti, vii, de Dunare
apa
sare
1 lingura de legume deshidrate
Mujdei de usturoi:
cativa catei de usturoi
ulei
sare
suc de lamaie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

15min
Timp gatire

GĂTIRE

20min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Se pune o oala de apa, cu sare si legumele deshidratate sa fiarba, iar cand da in clocot, se arunca racii spalati bine inainte cu apa rece (se trec in sita, sub jet de apa rece, de mai multe ori, pentru a indeparta urmele de mal si resturi vegetale de pe burta sau picioare). Se fierb acoperind oala cu un capac cca. 15 minute, pana ce racii se inrosesc. De la raci, se consuma numai carnea de la clestii mari si coada. Se prepara mujdeiul, zdrobind usturoiul si apoi il frecam cu sare si cate un pic de ulei, pana ce capata consistenta unei maioneze, apoi il subtiem cu sucul de lamaie. Servim carnea de raci cu acest mujdei, iar daca nu toleram usturoiul, servim carnea de raci stropita cu lamaie. Carnea este foarte aromata si grasa si pentru o digestie buna, este indicat sa fie servita cu lamaie sau mujdei.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Raci de Dunare fierti" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Se zice ca racii de Dunare sunt buni de fiert, numai cand sunt capturati in lunile din an care au litera ,,R"...ex.ianuarie,februarie....etc

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Raci de Dunare fierti