Se pune o oala de apa, cu sare si legumele deshidratate sa fiarba, iar cand da in clocot, se arunca racii spalati bine inainte cu apa rece (se trec in sita, sub jet de apa rece, de mai multe ori, pentru a indeparta urmele de mal si resturi vegetale de pe burta sau picioare). Se fierb acoperind oala cu un capac cca. 15 minute, pana ce racii se inrosesc. De la raci, se consuma numai carnea de la clestii mari si coada. Se prepara mujdeiul, zdrobind usturoiul si apoi il frecam cu sare si cate un pic de ulei, pana ce capata consistenta unei maioneze, apoi il subtiem cu sucul de lamaie. Servim carnea de raci cu acest mujdei, iar daca nu toleram usturoiul, servim carnea de raci stropita cu lamaie. Carnea este foarte aromata si grasa si pentru o digestie buna, este indicat sa fie servita cu lamaie sau mujdei.
Pofta buna!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii