Plachie de Crap

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Plachie de Crap

Ingrediente

  • 3 sau 4 bucati burta de crap
  • 2-3 rosii
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 20 ml ulei de masline
  • sare mare
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 4-5 cepe uscate
  • 1 pahar vin alb sec sau demisec
  • 3-4 felii de lamaie
  • patrunjel verde
  • 2-3 catei intregi de usturoi
  • 100 ml (2 cescute) apa

Mod de preparare

Se spala bine crapul cu apa rece.
Se curata de solzi, se portioneaza.
Se pastreaza bucati din burta de crap.
Se pune un praf de sare mare peste burta de crap si se lasa la frigider acoperit cu o folie timp de 30 minute.
Bucatile de peste se spala bine de sare sub jet de apa rece.

Se curata ceapa si se taie solzisori.
Se aseaza solzisorii de ceapa intr-un vas termorezistent sau intr-o tava pentru cuptor, astfel incat sa acopere fundul vasului in intregime.
Se stropeste ceapa cu ulei de masline.

Peste ceapa se aseaza bucatile de peste.
Peste bucatile de peste se pun cateva felii de lamaie.
Pestele se acopera cu felioare de ardei gras si ardei capia.
Peste ardei se pune un strat de felii de rosii si doua frunze de dafin.
Se pun cateva boabe de piper sau se presara piper macinat (dupa gust).
Se da la cuptor neinacalzit anterior, vreme de 50 minute la temperatura de 200 grade C.
Dupa 50 minute, tava se scoate si se adauga doi catei de usturoi, un pahar de vin si patrunjel verde.
Se mai lasa la cuptor 10 minute.

Se serveste cu un pahar de vin alb demisec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa