Plachie de Crap

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Plachie de Crap

Ingrediente

  • 3 sau 4 bucati burta de crap
  • 2-3 rosii
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 20 ml ulei de masline
  • sare mare
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 4-5 cepe uscate
  • 1 pahar vin alb sec sau demisec
  • 3-4 felii de lamaie
  • patrunjel verde
  • 2-3 catei intregi de usturoi
  • 100 ml (2 cescute) apa

Mod de preparare

Se spala bine crapul cu apa rece.
Se curata de solzi, se portioneaza.
Se pastreaza bucati din burta de crap.
Se pune un praf de sare mare peste burta de crap si se lasa la frigider acoperit cu o folie timp de 30 minute.
Bucatile de peste se spala bine de sare sub jet de apa rece.

Se curata ceapa si se taie solzisori.
Se aseaza solzisorii de ceapa intr-un vas termorezistent sau intr-o tava pentru cuptor, astfel incat sa acopere fundul vasului in intregime.
Se stropeste ceapa cu ulei de masline.

Peste ceapa se aseaza bucatile de peste.
Peste bucatile de peste se pun cateva felii de lamaie.
Pestele se acopera cu felioare de ardei gras si ardei capia.
Peste ardei se pune un strat de felii de rosii si doua frunze de dafin.
Se pun cateva boabe de piper sau se presara piper macinat (dupa gust).
Se da la cuptor neinacalzit anterior, vreme de 50 minute la temperatura de 200 grade C.
Dupa 50 minute, tava se scoate si se adauga doi catei de usturoi, un pahar de vin si patrunjel verde.
Se mai lasa la cuptor 10 minute.

Se serveste cu un pahar de vin alb demisec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.