Se spala bine crapul cu apa rece.
Se curata de solzi, se portioneaza.
Se pastreaza bucati din burta de crap.
Se pune un praf de sare mare peste burta de crap si se lasa la frigider acoperit cu o folie timp de 30 minute.
Bucatile de peste se spala bine de sare sub jet de apa rece.
Se curata ceapa si se taie solzisori.
Se aseaza solzisorii de ceapa intr-un vas termorezistent sau intr-o tava pentru cuptor, astfel incat sa acopere fundul vasului in intregime.
Se stropeste ceapa cu ulei de masline.
Peste ceapa se aseaza bucatile de peste.
Peste bucatile de peste se pun cateva felii de lamaie.
Pestele se acopera cu felioare de ardei gras si ardei capia.
Peste ardei se pune un strat de felii de rosii si doua frunze de dafin.
Se pun cateva boabe de piper sau se presara piper macinat (dupa gust).
Se da la cuptor neinacalzit anterior, vreme de 50 minute la temperatura de 200 grade C.
Dupa 50 minute, tava se scoate si se adauga doi catei de usturoi, un pahar de vin si patrunjel verde.
Se mai lasa la cuptor 10 minute.
Se serveste cu un pahar de vin alb demisec.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii