Plachie de Crap

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Plachie de Crap

Ingrediente

  • 3 sau 4 bucati burta de crap
  • 2-3 rosii
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 20 ml ulei de masline
  • sare mare
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 4-5 cepe uscate
  • 1 pahar vin alb sec sau demisec
  • 3-4 felii de lamaie
  • patrunjel verde
  • 2-3 catei intregi de usturoi
  • 100 ml (2 cescute) apa

Mod de preparare

Se spala bine crapul cu apa rece.
Se curata de solzi, se portioneaza.
Se pastreaza bucati din burta de crap.
Se pune un praf de sare mare peste burta de crap si se lasa la frigider acoperit cu o folie timp de 30 minute.
Bucatile de peste se spala bine de sare sub jet de apa rece.

Se curata ceapa si se taie solzisori.
Se aseaza solzisorii de ceapa intr-un vas termorezistent sau intr-o tava pentru cuptor, astfel incat sa acopere fundul vasului in intregime.
Se stropeste ceapa cu ulei de masline.

Peste ceapa se aseaza bucatile de peste.
Peste bucatile de peste se pun cateva felii de lamaie.
Pestele se acopera cu felioare de ardei gras si ardei capia.
Peste ardei se pune un strat de felii de rosii si doua frunze de dafin.
Se pun cateva boabe de piper sau se presara piper macinat (dupa gust).
Se da la cuptor neinacalzit anterior, vreme de 50 minute la temperatura de 200 grade C.
Dupa 50 minute, tava se scoate si se adauga doi catei de usturoi, un pahar de vin si patrunjel verde.
Se mai lasa la cuptor 10 minute.

Se serveste cu un pahar de vin alb demisec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei
Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
5
Dulciuri

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Parteneri
Quiche cu dovlecei
Bucataras.RO

Quiche cu dovlecei

O nebunie tarta asta! E delicioasa calda, dar mai ales rece, din frigider! Si are si putine calorii :) 

Quiche cu dovlecei
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala