Peste in `Haine Groase` cu Pasta de Porumb

Complexitate
redusa
Peste in `Haine Groase` cu Pasta de Porumb

Ingrediente

  • Pentru pasta de porumb
  • - 400 g boabe de porumb, din conserva
  • - 1 cub de unt
  • - 2 ardei iuti rosii, proaspeti / murati / uscati, tocati marunt
  • - cca 200 g smantana
  • - 1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • Pentru peste
  • - fileuri de peste alb
  • - 1/2 doza bere
  • - 1 cana de faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - sare
  • - piper, proaspat macinat
  • - condimente pentru peste
  • - ulei pentru prajit

Mod de preparare

Pentru pasta de porumb
Dunstuiti cateva minute boabele de porumb impreuna cu ardeiul iute in untul incins, adaugati cca 100 ml apa si lasati pe foc mic, amestecand ocazional pana ce boabele de porumb sunt moi si apa scazuta. Spre sfarsit adaugati patrunjel verde si condimentati cu sare, piper, dupa gust.

Lasati sa se racoreasca.

Maruntiti grosier boabele de porumb in robot sau cu ajutorul mixerului vertical.
Inglobati smantana.

Pentru peste
Condimentati fileurile pe ambele fete cu sare, piper, condimente pentru peste, dupa gust.

Separat, intr-un bol, pregatiti o pasta de consistenta smantani pentru frisca din ½ cana faina, cernuta impreuna cu praful de copt si bere.

Treceti pestele, intai prin faina, apoi prin pasta obtinuta.

Prajiti in ulei incins cca 4- 6 min pe fiecare parte sau pana ce pestele este facut si frumos rumenit. Scoateti pe servetele absorbante. Pastrati la cald.

Serviti pestele cu pasta de porumb, presarat desupra cu patrunjel verde, tocat marunt.
O reteta a la Jamie Oliver.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune