Am pus de doi pesti in crusta de sare, pe care i-am desavarsit cu cea mai mare arta. Nu e nimic spectaculos si cred ca asta va fi cea mai scurta reteta a mea. Dar gustul pestelui facut astfel este unic - nu se compara cu cel de pe gratar (evident: d) - dar depaseste pe cel facut la abur sau in folie.
Deci: pesti, sare si albusuri de ou - la 1 kg de peste, 1, 5 kg de sare si 4 albusuri nebatute.
Nu curatiti pestii de solzi, scoateti doar maruntaiele din burtica si inlocuiti-le cu felii de lamaie si tarhon (sau alta iarba care va place - la vîrlanii mei a mers foarte bine tarhonul)
Amestecati sarea cu albusurile, faceti un prim strat intr-un vas ce merge la cuptor, asterneti pestii unsi cu ulei, cu sau fara ierburi deasupra si acoperiti-i cu al doilea strat de maglavais. Ca sa fiti sigure ca nici o soapta de peste nu rasufla, mai presarati niste sare grunjoasa simpla peste sarcofag si gata, la cuptor cu ei pentru o jumatate de ora per kilogram de peste.
Totusi, trebuie sa va cunoasteti indeaproape cuptorul - eu nu am termometru si nici cuptor dastept, asa ca socotesc dupa ureche si experienta - cand incepe a mirosi a peste copt, inchid focul.
Dupa ce scoateti din cuptor, trazniti-i sarcofagului un satar in freza si sa vedeti cum se desprinde "gipsul de sare" de pe domnia sa peşte, ca un mulaj de pe faţa unui faraon!
Am facut multe poze, doar pentru a va mai arata din nou cum se dezoseaza un peste - ca tare va mai e teama de operatiunea asta: clipocit: : clipocit: : clipocit: - e atat de simplu incat am impresia ca nu va place pestele tocmai pentru ca are oase si trebuie dezosat. Ei bine, am amanuntit din nou subiectul riscand s-o bat pe lucia la cantitatea de poze: blushing: (nu si la calitatea lor)
i-am mancat cu cartofii cu scortisoara a pupinei - supeeeeeeeeerbi - si cu sos de smantana+tarhon+usturoi si zeama de lamaie.
Vaaaaiiii, ce buni au fost!
Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAstăzi am ajuns devreme acasă si m-am gândit să fac niște sărățele cu susan. Vroiam să fac și eu de ceva vreme...
Sărățele cu susanRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii