Am pus de doi pesti in crusta de sare, pe care i-am desavarsit cu cea mai mare arta. Nu e nimic spectaculos si cred ca asta va fi cea mai scurta reteta a mea. Dar gustul pestelui facut astfel este unic - nu se compara cu cel de pe gratar (evident: d) - dar depaseste pe cel facut la abur sau in folie.
Deci: pesti, sare si albusuri de ou - la 1 kg de peste, 1, 5 kg de sare si 4 albusuri nebatute.
Nu curatiti pestii de solzi, scoateti doar maruntaiele din burtica si inlocuiti-le cu felii de lamaie si tarhon (sau alta iarba care va place - la vîrlanii mei a mers foarte bine tarhonul)
Amestecati sarea cu albusurile, faceti un prim strat intr-un vas ce merge la cuptor, asterneti pestii unsi cu ulei, cu sau fara ierburi deasupra si acoperiti-i cu al doilea strat de maglavais. Ca sa fiti sigure ca nici o soapta de peste nu rasufla, mai presarati niste sare grunjoasa simpla peste sarcofag si gata, la cuptor cu ei pentru o jumatate de ora per kilogram de peste.
Totusi, trebuie sa va cunoasteti indeaproape cuptorul - eu nu am termometru si nici cuptor dastept, asa ca socotesc dupa ureche si experienta - cand incepe a mirosi a peste copt, inchid focul.
Dupa ce scoateti din cuptor, trazniti-i sarcofagului un satar in freza si sa vedeti cum se desprinde "gipsul de sare" de pe domnia sa peşte, ca un mulaj de pe faţa unui faraon!
Am facut multe poze, doar pentru a va mai arata din nou cum se dezoseaza un peste - ca tare va mai e teama de operatiunea asta: clipocit: : clipocit: : clipocit: - e atat de simplu incat am impresia ca nu va place pestele tocmai pentru ca are oase si trebuie dezosat. Ei bine, am amanuntit din nou subiectul riscand s-o bat pe lucia la cantitatea de poze: blushing: (nu si la calitatea lor)
i-am mancat cu cartofii cu scortisoara a pupinei - supeeeeeeeeerbi - si cu sos de smantana+tarhon+usturoi si zeama de lamaie.
Vaaaaiiii, ce buni au fost!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatVazusem aceasta reteta pe Instagram la Benedetta si mi-a placut tare mult ideea asa ca am pus-o in practica. Este de efect si...
Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeuraMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii