Peste cu Fulgi de Ovaz si Masline

Complexitate
redusa
Peste cu Fulgi de Ovaz si Masline

Ingrediente

  • Pentru 4 portii
  • Pentru peste:
  • 4 bucati peste alb file;aproximativ 200 g fiecare (eu am folosit pollock)
  • sare si piper proaspat macinat
  • 3-4 lingurite mustar Dijon
  • fulgi de ovaz indeajuns sa acopere pestele deasupra
  • Pentru masline:
  • 20-30 g masline fara samburi taiate marunt
  • 1/4 lingurita busuioc
  • 1/4 lingurita majoram
  • 1 lingurita patrunjel verde taiat marunt
  • 1/2 catel de usturoi razalit fin
  • 30 ml sau 2 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1/2 lingurita miere
  • 1 lingurita otet balsamic
  • piper proaspat macinat
  • Pentru puree cu lamaie (optional) :
  • 1 kg cartofi albi curatiti
  • 1 lingurita suc de lamaie proaspat stors
  • 1/4 lingurita coaja de lamaie razalita
  • sare si piper proaspat macinat
  • 30 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura de smantana
  • un praf de oregano
  • un praf mic de nucsoara

Mod de preparare

Taiati cartofii in jumatate sau sferturi daca sunt mari cu conditia ca acestia sa fie de aproximativ aceeasi marine. Fierbetii in apa cu putina sare. Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru masline cu exceptia otetului.

Lasati acesta la sfarsit si adaugati-l treptat ajustand dupa gust. Cu 10 minute inainte sa fie gata cartofii pregatiti pestele. Ungeti cu putin ulei de masline o tava. Asezonati pestele, aranjati in tava apoi ungeti deasupra cu mustar. Puneti putin ulei de masline si pe fulgi, amestecati apoi acoperiti partea deasupra.

Mai stropiti cu putin ulei de masline si apasati cu degetele usor dupa care puneti sub grill 10 minute (depinde de cuptor, pe randul din mijloc; nu le lasati pestele sa se usuce). Cand cartofii sunt fierti strecuratii apoi pisati sau mixati cu blenderul cat de fin ii doriti.

Adaugati untul si cu o spatula amestecati pana cand este topit. Puneti restul de ingrediente ajustand asezonarea.
Serviti pestele cu masline, puree cu lamaie si optional o salata sau alte legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
3
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Pilaf cu praz si masline
Bucataras.RO

Pilaf cu praz si masline

Dacă tot am trecut la colorate și de post, mai aduc o rețetă tare faină! Spor și poftă bună! 

Pilaf cu praz si masline
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)