Peste cu fructe `Florin si Gina`

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 g fileuri de cod, congelate
  • 150 g mere rosii, soiuri superioare
  • 100 g pere, soiuri superioare
  • 30 grame migdale sfaramate
  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 lingura faina
  • 150 g vin alb demisec
  • 100 g suc de mere
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingurita salvie macinata
  • 1/2 lamaie
  • 1 pahar lapte
  • 1/2 lingura de smantana
  • 25 g unt
  • 50 g ulei
  • 30 g miez de paine alba
  • 50 g telemea mixta, uscata
  • 20 g cascaval uscat
  • 1 leg marar
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita boia dulce

Mod de preparare

Cartofii se fac piure, cu lapte , unt, sare si piper si se intind uniform, in cratita (unsa cu ulei), ca un blat.
Se pune blatul de cartofi in cuptor si se coace la foc potrivit 10-15 min, dupa care se scoate din cuptor.
Apoi, deasupra, se aseaza fileurile de cod, fara pielite si care au fost in prealabil stropite cu cateva picaturi de lamaie.
Ceapa, fin tocata, se rumeneste, se adauga salvia, merele si perele,( fara coaja, seminte si cotoare), taiate cubulete.
Se calesc toate 2-3 minute, apoi se adauga faina si treptat, vinul si sucul de mere, amestecandu-se pana cand se ingroasa compozitia.
Se lasa la racit 5-6 min.
Se toarna jumatate din compozitie peste fileuri.
Se amesteca miezul de paine cu branza si cascavalul rase, se intind peste peste, se presara boiaua si putin piper.
Se toarna restul compozitiei iar la urma se presara migdalele sfaramate.
Se lasa in cuptor, la foc potrivit, 25-30 minute pana se rumeneste si devine ca o placinta.
Mararul bine tocat se omogenizeaza cu smantana si se toarna peste preparatul fiebinte.

Se poate servi calda ori rece, dupa preferinte.
Bautura.Un vin roz sau alb de la Sendreni sau Tudor Vladimirescu.
Se serveste calda sau rece, dupa preferintele fiecaruia
Bautura: vin roz ori vin alb dulce, bine frapat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia