Peste cu fructe `Florin si Gina`

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 g fileuri de cod, congelate
  • 150 g mere rosii, soiuri superioare
  • 100 g pere, soiuri superioare
  • 30 grame migdale sfaramate
  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 lingura faina
  • 150 g vin alb demisec
  • 100 g suc de mere
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingurita salvie macinata
  • 1/2 lamaie
  • 1 pahar lapte
  • 1/2 lingura de smantana
  • 25 g unt
  • 50 g ulei
  • 30 g miez de paine alba
  • 50 g telemea mixta, uscata
  • 20 g cascaval uscat
  • 1 leg marar
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita boia dulce

Mod de preparare

Cartofii se fac piure, cu lapte , unt, sare si piper si se intind uniform, in cratita (unsa cu ulei), ca un blat.
Se pune blatul de cartofi in cuptor si se coace la foc potrivit 10-15 min, dupa care se scoate din cuptor.
Apoi, deasupra, se aseaza fileurile de cod, fara pielite si care au fost in prealabil stropite cu cateva picaturi de lamaie.
Ceapa, fin tocata, se rumeneste, se adauga salvia, merele si perele,( fara coaja, seminte si cotoare), taiate cubulete.
Se calesc toate 2-3 minute, apoi se adauga faina si treptat, vinul si sucul de mere, amestecandu-se pana cand se ingroasa compozitia.
Se lasa la racit 5-6 min.
Se toarna jumatate din compozitie peste fileuri.
Se amesteca miezul de paine cu branza si cascavalul rase, se intind peste peste, se presara boiaua si putin piper.
Se toarna restul compozitiei iar la urma se presara migdalele sfaramate.
Se lasa in cuptor, la foc potrivit, 25-30 minute pana se rumeneste si devine ca o placinta.
Mararul bine tocat se omogenizeaza cu smantana si se toarna peste preparatul fiebinte.

Se poate servi calda ori rece, dupa preferinte.
Bautura.Un vin roz sau alb de la Sendreni sau Tudor Vladimirescu.
Se serveste calda sau rece, dupa preferintele fiecaruia
Bautura: vin roz ori vin alb dulce, bine frapat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
3
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
4
Fripturi

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
Parteneri
Paste cu carne de porc si busuioc
Bucataras.RO

Paste cu carne de porc si busuioc

Mi-a adus Mos Craciun jucarie noua de pozat, de acum pozele mele vor iesi super frumoase :) "Reteta romaneasca"

Paste cu carne de porc si busuioc
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute