Pastrav Umplut cu Capere la Cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pastrav Umplut cu Capere la Cuptor

Ingrediente

  • - 2 pastravi
  • - 2-3 linguri cu capere in functie de marimea pestelui
  • - rozmarin
  • - ulei de masline
  • - piper proaspat macinat
  • Pentru sos:
  • - 2 catei de usturoi tocati marunt
  • - 3 linguri cu ulei de masline
  • - 2 lingurite suc de lamaie
  • - sare
  • - piper
  • - patrunjel verde

Mod de preparare

Bun gasit!
Astazi doresc sa va prezint o reteta simpla in care vedeta este pestele.
Pentru aceasta reteta am optat pentru pastrav deoarece are carnita gustoasa, este sarac in grasime si nu are nevoie de prea multe pentru a-si expune aromele.
Fiind un peste foarte sensibil, pastravul se tine tot timpul la gheata.

Se spala pestele, se curata si se lasa la scurs.
Dupa ce s-a zvantat se unge cu ulei, se sareaza si se pipereaza (exterior si interior).

Punem caperele (scurse bine de zeama), cateva fire de rozmarin si infasuram fiecare peste in hartie de copt. Ii asezam in tava si ii dam la cuptor, la foc potrivit, intorcandu-i pe ambele parti. Un pastrav de 300 de gr. se coace maxim 15 minute la 180 grade c.

Prepararea sosului: intr-un vas mic de portelan se amesteca uleiul cu sucul de lamaie pana se obtine o emulsie omogena; se adauga sare, piper, usturoiul tocat (sau zdrobit) si patrunjelul verde tocat.
Se garniseste cu diferite legume sotate sau fierte.
Se poate servi si cu felii de lamaie.

Tot ce pot sa va spun despre aceasta reteta este ca, desi e simpla, este nutritiva atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Tort din crema de zahar ars
3
Dulciuri

Tort din crema de zahar ars

Tort din crema de zahar ars
Socată reţeta bunicii
4
Bauturi

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Salata de fasole rosii cu legume
5
Salate

Salata de fasole rosii cu legume

Salata de fasole rosii cu legume
Parteneri
Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii
Bucataras.RO

Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii

Nu suntem deloc fani conserve de carne, eu cel putin nu mananc deloc. Am primit cateva si parca nu le-as arunca, asa ca...

Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute