Pastrav Umplut cu Capere la Cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pastrav Umplut cu Capere la Cuptor

Ingrediente

  • - 2 pastravi
  • - 2-3 linguri cu capere in functie de marimea pestelui
  • - rozmarin
  • - ulei de masline
  • - piper proaspat macinat
  • Pentru sos:
  • - 2 catei de usturoi tocati marunt
  • - 3 linguri cu ulei de masline
  • - 2 lingurite suc de lamaie
  • - sare
  • - piper
  • - patrunjel verde

Mod de preparare

Bun gasit!
Astazi doresc sa va prezint o reteta simpla in care vedeta este pestele.
Pentru aceasta reteta am optat pentru pastrav deoarece are carnita gustoasa, este sarac in grasime si nu are nevoie de prea multe pentru a-si expune aromele.
Fiind un peste foarte sensibil, pastravul se tine tot timpul la gheata.

Se spala pestele, se curata si se lasa la scurs.
Dupa ce s-a zvantat se unge cu ulei, se sareaza si se pipereaza (exterior si interior).

Punem caperele (scurse bine de zeama), cateva fire de rozmarin si infasuram fiecare peste in hartie de copt. Ii asezam in tava si ii dam la cuptor, la foc potrivit, intorcandu-i pe ambele parti. Un pastrav de 300 de gr. se coace maxim 15 minute la 180 grade c.

Prepararea sosului: intr-un vas mic de portelan se amesteca uleiul cu sucul de lamaie pana se obtine o emulsie omogena; se adauga sare, piper, usturoiul tocat (sau zdrobit) si patrunjelul verde tocat.
Se garniseste cu diferite legume sotate sau fierte.
Se poate servi si cu felii de lamaie.

Tot ce pot sa va spun despre aceasta reteta este ca, desi e simpla, este nutritiva atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
4
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Dulceata de agrise
5
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute