Pastrav Umplut cu Capere la Cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pastrav Umplut cu Capere la Cuptor

Ingrediente

  • - 2 pastravi
  • - 2-3 linguri cu capere in functie de marimea pestelui
  • - rozmarin
  • - ulei de masline
  • - piper proaspat macinat
  • Pentru sos:
  • - 2 catei de usturoi tocati marunt
  • - 3 linguri cu ulei de masline
  • - 2 lingurite suc de lamaie
  • - sare
  • - piper
  • - patrunjel verde

Mod de preparare

Bun gasit!
Astazi doresc sa va prezint o reteta simpla in care vedeta este pestele.
Pentru aceasta reteta am optat pentru pastrav deoarece are carnita gustoasa, este sarac in grasime si nu are nevoie de prea multe pentru a-si expune aromele.
Fiind un peste foarte sensibil, pastravul se tine tot timpul la gheata.

Se spala pestele, se curata si se lasa la scurs.
Dupa ce s-a zvantat se unge cu ulei, se sareaza si se pipereaza (exterior si interior).

Punem caperele (scurse bine de zeama), cateva fire de rozmarin si infasuram fiecare peste in hartie de copt. Ii asezam in tava si ii dam la cuptor, la foc potrivit, intorcandu-i pe ambele parti. Un pastrav de 300 de gr. se coace maxim 15 minute la 180 grade c.

Prepararea sosului: intr-un vas mic de portelan se amesteca uleiul cu sucul de lamaie pana se obtine o emulsie omogena; se adauga sare, piper, usturoiul tocat (sau zdrobit) si patrunjelul verde tocat.
Se garniseste cu diferite legume sotate sau fierte.
Se poate servi si cu felii de lamaie.

Tot ce pot sa va spun despre aceasta reteta este ca, desi e simpla, este nutritiva atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Savureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
1
Carte de bucate

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Tort Tiramisu reţetă originală
5
Dulciuri

Tort Tiramisu reţetă originală

Tort Tiramisu reţetă originală
Parteneri
Muffins cu mere si nuci
Culinar.RO

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie