* Din pacate nu va pot indica exact cantitatea de apa+malai pentru ca eu am facaut asa din ochi,
am estimat cam cata mamaliga mi-ar trebui ca sa pot scufunda in ea 4 pastravi. . .
Pestele se curata bine, dupa care se taie in bucati cam de 4-5 centimetri se sareaza bine si se da la rece pentru un timp, eu l-am lasat +- 2 ore.
Punem apa la fiert cu putina sare si cand incepe sa fiarba apa adaugam malai putin cate putin, "in ploaie", mai lasam sa fiarba dupa care mai adaugam malai si tot asa pana obtinem o mamaliga mai moale.
Cand consideram ca malaiul este fiert adaugam smantana si amestecam foarte bine, mai lasam la foc mic maxim 10 minute, amestecand din cand in cand. Intre timp stergem pestele cu servetel, de zeama pe care o lasa, apoi incercam sa-l scufundam in mamaliga de asa maniera incat fiecare bucata de peste sa fie acoperita complet de mamaliga fierbinte.
Punem un capac la vas fara sa acoperim complet si lasam asa pe foc mic pret de 10 minute sau 15 minute maxim, fara sa mai amestecam. Rasturnam pe o farfurie asa cum facem si cu o mamaliga obisnuita, presaram putin patrunjel tocat deasupra si servim cald cu un mujdei de usturoi.
Este de preferat sa folositi un vas cu interiorul din teflon pentru ca in felul asta mamaliga nu se va lipi.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii