Pastrav Copt in Mamaliga

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pastravi
  • 400 gr smantana (>30% grasime)
  • apa+sare+malai ;
  • patrunjel pentru decor :-)

Mod de preparare

* Din pacate nu va pot indica exact cantitatea de apa+malai pentru ca eu am facaut asa din ochi,
am estimat cam cata mamaliga mi-ar trebui ca sa pot scufunda in ea 4 pastravi. . .

Pestele se curata bine, dupa care se taie in bucati cam de 4-5 centimetri se sareaza bine si se da la rece pentru un timp, eu l-am lasat +- 2 ore.

Punem apa la fiert cu putina sare si cand incepe sa fiarba apa adaugam malai putin cate putin, "in ploaie", mai lasam sa fiarba dupa care mai adaugam malai si tot asa pana obtinem o mamaliga mai moale.

Cand consideram ca malaiul este fiert adaugam smantana si amestecam foarte bine, mai lasam la foc mic maxim 10 minute, amestecand din cand in cand. Intre timp stergem pestele cu servetel, de zeama pe care o lasa, apoi incercam sa-l scufundam in mamaliga de asa maniera incat fiecare bucata de peste sa fie acoperita complet de mamaliga fierbinte.

Punem un capac la vas fara sa acoperim complet si lasam asa pe foc mic pret de 10 minute sau 15 minute maxim, fara sa mai amestecam. Rasturnam pe o farfurie asa cum facem si cu o mamaliga obisnuita, presaram putin patrunjel tocat deasupra si servim cald cu un mujdei de usturoi.
Este de preferat sa folositi un vas cu interiorul din teflon pentru ca in felul asta mamaliga nu se va lipi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb
Cele mai apreciate rețete
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
1
Mancaruri cu carne

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata Ruseasca
5
Aperitive

Salata Ruseasca

Salata Ruseasca
Parteneri
Gulas de oaie cu fasole boabe
Bucataras.RO

Gulas de oaie cu fasole boabe

Cam stramb din nas daca este vorba de oaie. Sotul meu a complotat cu fratele lui, spuneau ce bun ar fi un gulas de oaie....

Gulas de oaie cu fasole boabe
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.