Paste Integrale cu Varza si Cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paste Integrale cu Varza si Cartofi

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane
  • 200 g paste integrale (reteta originala prevede paste din hrisca )
  • 250 g varza
  • 250 g cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • 50 g speck (sunca afumata)
  • 100 g branza (taleggio) putin picanta (se poate inlocui cu branza de burduf) sau pur si simplu cascaval
  • ulei de masline (reteta originala e cu unt dar eu prefer uleiul)
  • 1 catel de usturoi
  • ardei iute uscat (cui ii place picant)
  • sare

Mod de preparare

In primul rand se pune pe foc o oala cu apa (cantitatea necesara pentru a fierbe pastele, in functie de nr de persoane).

Intre timp curatam si taiem cartofii cubulete de 1.5 cm circa, iar varza se spala si se taie fasiute de 2 cm. Cand apa fierbe punem sare apoi cartofii si varza impreuna! Dupa cinci minute se adauga pastele si se continua fierberea 13, 14 minute (dupa indicatiile de pe pachet).

Se taie speck-ul fasiute si se trage la tigaie cateva minute pana devine putin crocant, apoi lasam deoparte!

Intr-o alta tigaie incapatoare se pune un strop de ulei un catel de usturoi si putin ardei iute uscat. Cand s-a calit putin usturioul si a cedat deja gustul il eliminam!

Se scurg pastele impreuna cu varza si cartofii, se trag un minut la tigaie, in uleiul cu gust de usturoi se adauga branza cubulete si amestecam (cu focul stins) pana se topeste si devine cremoasa!

Se adauga doua linguri de parmezan si se serveste!

In farfurie se adauga speck-ul crocant si parmezan cine mai doreste!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca
Bucataras.RO

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Inspiratie mi-a fost o retete cu origini italienesti. Ma atras pentru originalitate, combinatia de ingrediente, aspect si...

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!