In primul rand se pune pe foc o oala cu apa (cantitatea necesara pentru a fierbe pastele, in functie de nr de persoane).
Intre timp curatam si taiem cartofii cubulete de 1.5 cm circa, iar varza se spala si se taie fasiute de 2 cm. Cand apa fierbe punem sare apoi cartofii si varza impreuna! Dupa cinci minute se adauga pastele si se continua fierberea 13, 14 minute (dupa indicatiile de pe pachet).
Se taie speck-ul fasiute si se trage la tigaie cateva minute pana devine putin crocant, apoi lasam deoparte!
Intr-o alta tigaie incapatoare se pune un strop de ulei un catel de usturoi si putin ardei iute uscat. Cand s-a calit putin usturioul si a cedat deja gustul il eliminam!
Se scurg pastele impreuna cu varza si cartofii, se trag un minut la tigaie, in uleiul cu gust de usturoi se adauga branza cubulete si amestecam (cu focul stins) pana se topeste si devine cremoasa!
Se adauga doua linguri de parmezan si se serveste!
In farfurie se adauga speck-ul crocant si parmezan cine mai doreste!
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii