Paella cu Fructe de Mare

Complexitate
redusa
Paella cu Fructe de Mare

Ingrediente

  • calamar
  • sepie
  • stridii
  • creveti
  • ardei gras
  • usturoi
  • rosie
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • orez rotund
  • sofran-colorant alimentar

Mod de preparare

Imi place mult paella, un fel de mancare cu orez si fele si fel de carnuri sau fructe de mare. Valencienii in special manca faorte, foarte mult orez, o sa mai pun retete si cu celelalte.

Azi am facut paella de marisca, adica de fructe de mare. Eu am pus doar calamar, fara sepie, pt ca nu am gasit una mica: d, langostinos- creveti (un el de garizi de-ai nostrii mai mari), stridii (sic mejillones) , ardei gras rosu, o rosie tocata marunt, 2 catei de usturoi pisati, ulei de masline si un fel de fasole -habas.

Se caleste un pic ardeiul in tigaia speciala pt paella. Cand e aproape gata se pun crevetiii, sepia si calamarul bucatele mici si se mai caleste un pic. Se scot crevetii separat pe o farfurie sichair sifeliiele de ardei gras. Cand s-au calit fara sa se prinda se pun rosia, usturiul tocat marunt si putin patrunjel verde si se mesteca repede sa nu se arda usturoiul.

Apoi se pune orezul si colorantul si se mesteca repede, dupa care se pune supa de peste. Se potriveste sa fie tot un strat uniform in tigaie si se pun deasupre in raza crevetii, stridiile si ardeiul gras daca l-atiscos. Se lasa sa fiara `pana scade tot lichidul.

Daca orezul e fiert -tebuie sa fie un pic mai tare, numoale ca la pilaf- si a mai ramas un pic de supa, se ia ed pe foc si se acopera cu folie, hartie sau chiar ziar! Se lasa sa se traga toata supa si se serveste cu lamaie si sosul de usturoi " alioli", adica maioneza de usturoi.

Spanioli mananca doar la pranz paella, dar eu am facut-o pt seara!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie