Mancare de Peste, la Cuptor

Complexitate
redusa
Mancare de Peste, la Cuptor

Ingrediente

  • -1 kg baby hering, congelat ( sau scrumbie ori macrou)
  • -ceapa, taiata pestisori ( 6- 7 cepe mari sau dupa preferinta)
  • -sare
  • -otet de 9 grade, dupa gust ( cca 50- 75 ml)
  • -piper, proaspat macinat, dupa gust
  • -1-2 frunze de dafin, rupte
  • -6- 8 catei de usturoi, taiati in lung
  • -2 morcovi, taiati rondele subtiri
  • -1 radacina de patrunjel / pastarnac, taiata rondele
  • -½ lingura boabe de piper negru
  • -5- 6 boabe de ienibahar
  • -bulion de rosii / suc de rosii, mai gros
  • -ulei

Mod de preparare

Decongelati pestele in frigider sau la temperatura camerei.
Curatati-l de solzi, taiati aripioarele si capul, despicati pe burta si indepartati intestinele.
Spalati bine in apa rece si lasati la scurs.
Intre timp, frecati ceapa cu sare, otet si piper macinat, apoi adaugati foile de dafin.
Puneti intr-un vas ce merge la cuptor un strat de ceapa, adaugati putin usturoi, urmat apoi de un strat de peste, unul de legume si din nou de ceapa.
Presarati printre randuri boabe de piper si ienibahar.
Continuati pana terminati ingredientele, avand grija ca ultimul rand sa fie de ceapa.
Turnati atata bulionul de rosii cat sa acopere ultimul rand de ceapa, scuturand de cateva ori vasul pentru ca bulionul sa ajunga pana in partea de jos.
Adaugati putin ulei, doar cat sa acopere totul cu o pelicula fina.
Dati la cuptorul incins, fara sa amestecati deloc in vas, pentru cca 2- 2 ½ ore, la 150- 160 grade sau pana ce pestele si legumele sunt facute si sosul scazut.

Serviti mancarea calda sau rece (fara grija! pentru ca in timpul prepararii, oasele se “ topesc “ datorita otetului si a timpului lung de gatire. Tot datorita otetul pestii vor ramane intregi, fara sa se face terci).

Puteti pastra in frigider, pana la 4 saptamani, in borcan bine sigilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia