Lasagna cu Peste (merluciu)

Complexitate
redusa
Lasagna cu Peste (merluciu)

Ingrediente

  • Pt 4 portii:
  • 150 gr faina oo
  • 50 gr faina de griu dur (nu e obligatorie, se poate pune faina normala)
  • 2 oua
  • 1 lingura de ulei
  • sare
  • cite un filet de merluciu pt fiecare portie
  • ardei gras taiat fisiute
  • 1 cana de suc de rosii
  • 1/2 pahar de vin
  • ceapa (se poate pune taiat in jumatate si se arunca la sfirsit)
  • sare
  • piper
  • tulpinile de la patrunjel asa netocate care se arunca la sfirsit
  • citeva masline fara simburi

Mod de preparare

Se face un aluat elastic si se lasa citeva minute sa se odihneasca sub servet.

In timpul asta se pregateste sosul:
se caleste in 1 lingura de ulei ardeiul gras si ceapa cu putina sare si la foc mic, se adauga pestele taiat mai marunt se toarna vinul si se mareste focul, se lasa sa se evapore putin alcolul si se adauga sosul de rosii si maslinele taiate rondele.. se lasa la foc mic sa fiarba pina scade si devine un sos grosut.

In timpul asta se pregateste pasta: se intinde (eu cu masina ca sunt mai lenesa), dar merge si cu sucitorul in foaie subtire. Nu tb sa va chinuiti sa intindeti o foaie mare ci mai multe micute caci la urma tot tb sa il taiati in patrate.

In o oala se pune apa la fiert cu putin ulei si sare. Linga un castronel cu apa rece si pe un fund se pune un stergar de pinza. Se introduc pe rind patratele de pasta in apa clocotita se lasa vreo 20 secunde se scot cu o lingura sau furculita de lemn si se arunca in apa rece, de aici se iau cu mina si se pun la ucat pe stergar.

Cind au fost toate oparite se unge cu ulei vasul pt cuptor si se aseaza pe fundul lui 1-2 linguri de sos de peste... apoi un strat de foi oparite unul de sos si tot asa pina cind ultimul va fii de sos de peste. Se da la cuptor doar 5 minute sa se " imprieteneasca" straturile: lol: .


Nu e obligatoriu sa mai treaca pe la cuptor... se pot aranja direct in farfurie: putin sos, o foaie, sos, alta foaie si deasupra sos... conditia esentiala in acest caz e sa taiati perfect patratele, eventual cu rotita ondulata si sa le puneti suprapuse cind spre stinga cind spre dreapta sa nu arate ca un bloc patrat ci sa se vada colturile in parti.

Se va numi lasagna aperta (deschisa) sau raviolo aperto (deschis)... se poate incalzi deja montata pe farfurie in cuptorul cu mo (dc e cazul).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie