Lasagna cu Peste (merluciu)

Complexitate
redusa
Lasagna cu Peste (merluciu)

Ingrediente

  • Pt 4 portii:
  • 150 gr faina oo
  • 50 gr faina de griu dur (nu e obligatorie, se poate pune faina normala)
  • 2 oua
  • 1 lingura de ulei
  • sare
  • cite un filet de merluciu pt fiecare portie
  • ardei gras taiat fisiute
  • 1 cana de suc de rosii
  • 1/2 pahar de vin
  • ceapa (se poate pune taiat in jumatate si se arunca la sfirsit)
  • sare
  • piper
  • tulpinile de la patrunjel asa netocate care se arunca la sfirsit
  • citeva masline fara simburi

Mod de preparare

Se face un aluat elastic si se lasa citeva minute sa se odihneasca sub servet.

In timpul asta se pregateste sosul:
se caleste in 1 lingura de ulei ardeiul gras si ceapa cu putina sare si la foc mic, se adauga pestele taiat mai marunt se toarna vinul si se mareste focul, se lasa sa se evapore putin alcolul si se adauga sosul de rosii si maslinele taiate rondele.. se lasa la foc mic sa fiarba pina scade si devine un sos grosut.

In timpul asta se pregateste pasta: se intinde (eu cu masina ca sunt mai lenesa), dar merge si cu sucitorul in foaie subtire. Nu tb sa va chinuiti sa intindeti o foaie mare ci mai multe micute caci la urma tot tb sa il taiati in patrate.

In o oala se pune apa la fiert cu putin ulei si sare. Linga un castronel cu apa rece si pe un fund se pune un stergar de pinza. Se introduc pe rind patratele de pasta in apa clocotita se lasa vreo 20 secunde se scot cu o lingura sau furculita de lemn si se arunca in apa rece, de aici se iau cu mina si se pun la ucat pe stergar.

Cind au fost toate oparite se unge cu ulei vasul pt cuptor si se aseaza pe fundul lui 1-2 linguri de sos de peste... apoi un strat de foi oparite unul de sos si tot asa pina cind ultimul va fii de sos de peste. Se da la cuptor doar 5 minute sa se " imprieteneasca" straturile: lol: .


Nu e obligatoriu sa mai treaca pe la cuptor... se pot aranja direct in farfurie: putin sos, o foaie, sos, alta foaie si deasupra sos... conditia esentiala in acest caz e sa taiati perfect patratele, eventual cu rotita ondulata si sa le puneti suprapuse cind spre stinga cind spre dreapta sa nu arate ca un bloc patrat ci sa se vada colturile in parti.

Se va numi lasagna aperta (deschisa) sau raviolo aperto (deschis)... se poate incalzi deja montata pe farfurie in cuptorul cu mo (dc e cazul).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Eclere
Prajitura Carpati
2
Dulciuri

Prajitura Carpati

Prajitura Carpati
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Parteneri
Cornulete cu mac de Craciun
Culinar.RO

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat