Lasagna cu Peste (merluciu)

Complexitate
redusa
Lasagna cu Peste (merluciu)

Ingrediente

  • Pt 4 portii:
  • 150 gr faina oo
  • 50 gr faina de griu dur (nu e obligatorie, se poate pune faina normala)
  • 2 oua
  • 1 lingura de ulei
  • sare
  • cite un filet de merluciu pt fiecare portie
  • ardei gras taiat fisiute
  • 1 cana de suc de rosii
  • 1/2 pahar de vin
  • ceapa (se poate pune taiat in jumatate si se arunca la sfirsit)
  • sare
  • piper
  • tulpinile de la patrunjel asa netocate care se arunca la sfirsit
  • citeva masline fara simburi

Mod de preparare

Se face un aluat elastic si se lasa citeva minute sa se odihneasca sub servet.

In timpul asta se pregateste sosul:
se caleste in 1 lingura de ulei ardeiul gras si ceapa cu putina sare si la foc mic, se adauga pestele taiat mai marunt se toarna vinul si se mareste focul, se lasa sa se evapore putin alcolul si se adauga sosul de rosii si maslinele taiate rondele.. se lasa la foc mic sa fiarba pina scade si devine un sos grosut.

In timpul asta se pregateste pasta: se intinde (eu cu masina ca sunt mai lenesa), dar merge si cu sucitorul in foaie subtire. Nu tb sa va chinuiti sa intindeti o foaie mare ci mai multe micute caci la urma tot tb sa il taiati in patrate.

In o oala se pune apa la fiert cu putin ulei si sare. Linga un castronel cu apa rece si pe un fund se pune un stergar de pinza. Se introduc pe rind patratele de pasta in apa clocotita se lasa vreo 20 secunde se scot cu o lingura sau furculita de lemn si se arunca in apa rece, de aici se iau cu mina si se pun la ucat pe stergar.

Cind au fost toate oparite se unge cu ulei vasul pt cuptor si se aseaza pe fundul lui 1-2 linguri de sos de peste... apoi un strat de foi oparite unul de sos si tot asa pina cind ultimul va fii de sos de peste. Se da la cuptor doar 5 minute sa se " imprieteneasca" straturile: lol: .


Nu e obligatoriu sa mai treaca pe la cuptor... se pot aranja direct in farfurie: putin sos, o foaie, sos, alta foaie si deasupra sos... conditia esentiala in acest caz e sa taiati perfect patratele, eventual cu rotita ondulata si sa le puneti suprapuse cind spre stinga cind spre dreapta sa nu arate ca un bloc patrat ci sa se vada colturile in parti.

Se va numi lasagna aperta (deschisa) sau raviolo aperto (deschis)... se poate incalzi deja montata pe farfurie in cuptorul cu mo (dc e cazul).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia