1. Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei impreuna cu cateii de usturoi (pentru cine prefera se pot pune si tocati).
2. Se adauga rosia rasa si condimentele (fara sare pentru ca scoicile contin apa de mare si sunt sarate un pic. Se potriveste de sare la sfarsit, daca este cazul) si zeama de la 1/2 lamaie.
3. Cand ierbe sosul, se adauga scoicile si se lasa la foc pana se deschid.
4. Pestele se frige in tigaia de teflon dupa ce l-am uns cu ulei pe amble parti.
5. Se pregateste pentru servit: pe farfurie scoatem pestele fript, iar peste el se pune zeama de lamaie. Alaturi, scoicile cu sos de rosii, un praf de patrunjel si felii de lamaie.
Se serveste cu vin alb foarte rece. Pofta buna!
Fletan este un tip de peste, iar tellinas scoici micute si foarte gustoase.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii