File de Salau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • peste
  • o ceapa
  • 3 oua
  • 1 pachet unt
  • 200g ciuperci
  • o mana cascaval ras
  • o cana smantana
  • o cana lapte
  • o lingura faina
  • 3-4 cartofi
  • zeama de lamaie
  • un pahar vin alb

Mod de preparare

Se pune pestele intr-o tava si se pune zeama de lamaie ca sa nu fie gretos, sare si piper, se unge si pe partea cealalta si se lasa afara 30 min.

Apoi se pune pestele intr-o oala de iena unsa cu unt, se pune deasupra ceapa taiata rondele si jumatate de pahar de vin alb. Se da la cuptor 10 min.

Intre timp se pune putin unt la topit, se adauga smantana, laptele, un galbenus si putin vin. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga treptat faina.

Cartofii se fierb cubulete si se piseaza ca pentru piure, apoi se amesteca cu 2 galbenusuri. Piureul si sosul se pun apoi peste pestele copt, deasupra se pun ciupercile taiate feliute si cascavalul ras.

Se mai lasa la cuptor 10-15 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Ciorba de loboda acrita cu bors
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline
Bucataras.RO

Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline

Un pranz delicios si pe gustul tuturor, iar daca nu va place carnea de curcan, o puteti inlocui cu cea de pui sau de ce nu,...

Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!