1. Pepenele galben se taie in doua , se indeparteaza samburii si coaja si se taie miezul in bucati.
2. Pestele se spala , se sareaza si se lasa 10 minute.
3. Tulpinile de telina se spala si se taie bucatele.
4. Trei patrimi din pepene se amesteca cu mierea, putina sare, vinul alb si sucul de lamaie si se fierb pe foc mic cca.8-10 minute. Se adauga frisca nebatuta, se lasa sa clocoteasca ,apoi, cand sosul s-a racit , se amesteca cu blenderul. In sos se adauga coaja de lamaie si restul de miez de pepene. Din nou se pune pe foc si se da in clocot.
5. Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe pachet (20-22 minute),
6. Telina se fierbe separat.Se strecoara si se soteaza in unt.
7. Se pune uleiul la incins si se frige pestele pe ambele parti.
Pestele se aseaza pe un platou, se orneaza cu felii de lamaie si se serveste cu garnitura de orez, telina sotata si 2-3 linguri de sos. Un vin alb sec merge excelent cu acest preparat de peste.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii