1. Pepenele galben se taie in doua , se indeparteaza samburii si coaja si se taie miezul in bucati.
2. Pestele se spala , se sareaza si se lasa 10 minute.
3. Tulpinile de telina se spala si se taie bucatele.
4. Trei patrimi din pepene se amesteca cu mierea, putina sare, vinul alb si sucul de lamaie si se fierb pe foc mic cca.8-10 minute. Se adauga frisca nebatuta, se lasa sa clocoteasca ,apoi, cand sosul s-a racit , se amesteca cu blenderul. In sos se adauga coaja de lamaie si restul de miez de pepene. Din nou se pune pe foc si se da in clocot.
5. Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe pachet (20-22 minute),
6. Telina se fierbe separat.Se strecoara si se soteaza in unt.
7. Se pune uleiul la incins si se frige pestele pe ambele parti.
Pestele se aseaza pe un platou, se orneaza cu felii de lamaie si se serveste cu garnitura de orez, telina sotata si 2-3 linguri de sos. Un vin alb sec merge excelent cu acest preparat de peste.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii