File de Cod cu Orez Salbatic

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
File de Cod cu Orez Salbatic

Ingrediente

  • - 750 g file de cod congelat (cantitatea de peste este cantarita dupa decongelare)
  • - 300 ml lapte
  • - 3 foi de dafin
  • - 200 g orez salbatic
  • - 3/4 ceapa alba de marime medie
  • - 3 catei mari de usturoi
  • - 4 linguri cu ulei din floarea soarelui
  • - o lamaie de marime medie
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb
  • verde
  • negru si boia

Mod de preparare

- Pestele se decongeleaza la temperatura camerei, se spala si se aseaza pe prosoape absorbante de bucatarie pentru indepartarea excesului de apa.

- Intr-o tigaie cu diametru mare se pune laptele, frunzele de dafin si fileurile de cod. Se lasa tigaia la foc mic pana laptele incepe sa fiarba. Se fierbe pestele la foc minim timp de aproximativ 1 minut.
- Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.

- Se scot cu grija fileurile de peste si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se condimenteaza dupa preferinta cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia. Se pune la suprafata fileurilor de cod, zeama de lamaie dupa preferinta.

- Tava cu fileurile de peste astfel pregatite se pune in cuptor pentru aproximativ 10 - 15 minute (in functie de grosimea fileurilor folosite).

- Intre timp se fierbe orezul si se prepara sosul. Se fierbe orezul in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj (aproximativ 16 minute).

- Ceapa se spala si se taie marunt. Usturoiul se spala si se taie marunt. Ceapa si usturoiul se calesc timp de 2 - 4 minute intr-o tigaie cu putin ulei din floarea soarelui. Ceapa si usturoiul se stropesc cu zeama a jumatate de lamaie proaspat stoarsa si se condimenteaza cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinta.

- Platourile / farfuriile se decoreaza dupa preferinta.
Sursa reteta: Colectia ”Bucatarul tau” (am modificat putin cantitatile si am folosit in locul unei legaturi de ceapa verde, 3/4 ceapa alba de marime medie).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori
Bucataras.RO

Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori

Se fac usor si sunt delicioase! Noi le-am servit alaturi de un piure de cartofi cu marar!

Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti