- Pestele se decongeleaza la temperatura camerei, se spala si se aseaza pe prosoape absorbante de bucatarie pentru indepartarea excesului de apa.
- Intr-o tigaie cu diametru mare se pune laptele, frunzele de dafin si fileurile de cod. Se lasa tigaia la foc mic pana laptele incepe sa fiarba. Se fierbe pestele la foc minim timp de aproximativ 1 minut.
- Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.
- Se scot cu grija fileurile de peste si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se condimenteaza dupa preferinta cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia. Se pune la suprafata fileurilor de cod, zeama de lamaie dupa preferinta.
- Tava cu fileurile de peste astfel pregatite se pune in cuptor pentru aproximativ 10 - 15 minute (in functie de grosimea fileurilor folosite).
- Intre timp se fierbe orezul si se prepara sosul. Se fierbe orezul in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj (aproximativ 16 minute).
- Ceapa se spala si se taie marunt. Usturoiul se spala si se taie marunt. Ceapa si usturoiul se calesc timp de 2 - 4 minute intr-o tigaie cu putin ulei din floarea soarelui. Ceapa si usturoiul se stropesc cu zeama a jumatate de lamaie proaspat stoarsa si se condimenteaza cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinta.
- Platourile / farfuriile se decoreaza dupa preferinta.
Sursa reteta: Colectia ”Bucatarul tau” (am modificat putin cantitatile si am folosit in locul unei legaturi de ceapa verde, 3/4 ceapa alba de marime medie).
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii