File de Cod cu Orez Salbatic

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
File de Cod cu Orez Salbatic

Ingrediente

  • - 750 g file de cod congelat (cantitatea de peste este cantarita dupa decongelare)
  • - 300 ml lapte
  • - 3 foi de dafin
  • - 200 g orez salbatic
  • - 3/4 ceapa alba de marime medie
  • - 3 catei mari de usturoi
  • - 4 linguri cu ulei din floarea soarelui
  • - o lamaie de marime medie
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb
  • verde
  • negru si boia

Mod de preparare

- Pestele se decongeleaza la temperatura camerei, se spala si se aseaza pe prosoape absorbante de bucatarie pentru indepartarea excesului de apa.

- Intr-o tigaie cu diametru mare se pune laptele, frunzele de dafin si fileurile de cod. Se lasa tigaia la foc mic pana laptele incepe sa fiarba. Se fierbe pestele la foc minim timp de aproximativ 1 minut.
- Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.

- Se scot cu grija fileurile de peste si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se condimenteaza dupa preferinta cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia. Se pune la suprafata fileurilor de cod, zeama de lamaie dupa preferinta.

- Tava cu fileurile de peste astfel pregatite se pune in cuptor pentru aproximativ 10 - 15 minute (in functie de grosimea fileurilor folosite).

- Intre timp se fierbe orezul si se prepara sosul. Se fierbe orezul in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj (aproximativ 16 minute).

- Ceapa se spala si se taie marunt. Usturoiul se spala si se taie marunt. Ceapa si usturoiul se calesc timp de 2 - 4 minute intr-o tigaie cu putin ulei din floarea soarelui. Ceapa si usturoiul se stropesc cu zeama a jumatate de lamaie proaspat stoarsa si se condimenteaza cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinta.

- Platourile / farfuriile se decoreaza dupa preferinta.
Sursa reteta: Colectia ”Bucatarul tau” (am modificat putin cantitatile si am folosit in locul unei legaturi de ceapa verde, 3/4 ceapa alba de marime medie).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia