File de biban in crusta de pesto, cu sos de rosii, sote de ciuperci, piureuri duo si morcovi caramelizati

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
140 minute
Complexitate
medie
File de biban in crusta de pesto, cu sos de rosii, sote de ciuperci, piureuri duo si morcovi caramelizati

Ingrediente

  • Pentru pește:
  • 4 fileuri de biban
  • 800 ml sos de roșii gata pregătit
  • sucul de la 1/4 lămâie
  • condimente pentru pește
  • 4 linguri de pesto cu busuioc Panzani
  • 3 linguri de pesmet
  • Pentru soteul de ciuperci:
  • 30 de grame unt
  • 400 de grame ciuperci champignon feliate
  • 2 cepe verzi tocate mărunt
  • 2 ardei capia mici feliati julien
  • 1 lingura de coniac
  • 1 lingura de sos Worchester
  • sare
  • piper
  • 2 fire de cimbru
  • 3 căței de usturoi striviti
  • 30 de ml ulei de măsline
  • Pentru piureuri:
  • 1 kg cartofi albi, curățati, feliati
  • 60 de grame baby spanac
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 1/2 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de hrean conservat în oțet sau pastă de hrean
  • 2 lingurițe muștar iute cu boabe
  • 6 linguri de lapte călduț
  • 40 de grame unt
  • Pentru morcovii caramelizati:
  • 4 morcovi noi mai mici, curățati si lăsați întregi
  • Sucul de la o portocală
  • 30 de grame unt
  • 2 linguri sirop de artar sau miere
  • 2 linguri de vin alb sec
  • 2 linguri de apă

Mod de preparare

Pentru pește, se asezoneaza fileurile, se stropesc cu suc de lămâie, nu înainte de a preincalzi cuptorul la 200 de grade Celsius.
Sosul de roșii se amestecă cu o lingura de pesto, se pune într-o tavă potrivită și se dă la cuptor pentru 10 minute.
Sosul pesto rămas se amestecă cu pesmetul, se presează pe fiecare file, apoi bucățile de pește se așază peste sosul de roșii și se reintroduce tava în cuptor pentru 15 minute, până se pătrunde peștele.

Pentru piureuri, rețete proprii, se fierb cartofii în apă sărată 20 de minute, spanacul se fierbe 2 minute, din momentul în care apa dă în clocot. Se strecoară.
Spanacul se pasează, la fel și cartofii, ambele în două recipiente separate.
Peste cartofi, se adaugă laptele, untul, sare și piper dupa gust.
Compoziția rezultată se împarte în două.
Într-un sfert din aceasta, se adaugă spanacul, nucsoara, chimenul, sare, piper, dacă mai este nevoie, iar în restul rămas, hreanul, mustarul. Se pasează din nou.
Rezultă două piureuri diferite.

Pentru morcovii caramelizati, se calesc în unt, morcovii, 15 minute, se adaugă compoziția lichida, se fierbe totul acoperit 30 de minute, până ce scade lichidul, morcovii sunt fierti și se caramelizeaza, completandu-se cu apă călduță, la nevoie.
Pentru soteul de ciuperci, rețetă proprie, se calesc ceapa și ardeii în unt cu ulei de măsline 5 minute, se sting cu coniac, se flambeaza cu un arzător de bucătărie sau simplu, cu un chibrit, se adaugă restul ingredientelor, se mai calesc 5 minute, până scade apa lăsată de ciuperci și acestea sunt gata.
E o mâncare simplă, gustoasă, destul de rapid de pregătit și...sănătoasă!
Poftă bună vă doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie