Drob de Peste (reteta Proprie)

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 morcovi mari
  • o cana orez
  • 3 conserve ton in ulei masline
  • o ceapa mare
  • 7 oua
  • sare si piper dupa gust
  • marar
  • patrunjel

Mod de preparare

Se pun la fiert morcovul si orezul dar separat (in vase separate). Intr-un castron destul de mare se bat ouale bine, se adauga ceapa taiata marunt si tonul din conserva.

Cand s-a fiert orezul se pune intr-o sita cu gauri marunte si se trece pe sub jetul de apa rece si se lasa bine la scurs si apoi se adauga la compozitia din castron. Morcovul, bine fiert se paseaza cu furculita si se adauga si el. Se pune verdeata, sarea si piperul dupa gust.

Se omogenizeaza compozitia si se da intr-o tava de cuptor (de preferat cu marginile inalte). Se lasa la cuptor la foc potrivit (170 grade) pana nu se mai vede nici o miscare deasupra (nu mai bolboroseste).
Cand este gata se taie cuburi si se aseaza pe un platou asezonat cu salata. Nu necesita garnitura! Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Ostropel de pui ca la mama acasa
Bucataras.RO

Ostropel de pui ca la mama acasa

Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...

Ostropel de pui ca la mama acasa
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute