Creveti Dulci-acrisori cu Orez

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Creveti Dulci-acrisori cu Orez

Ingrediente

  • 2 pungi de orez de cate 125 grame (in total 250g)
  • 200 g tofu (eu n-am pus)
  • 1 lingura amidon
  • 250 g creveti decorticati
  • 1/4 cana de apa
  • 1/4 cana sos de soia
  • 2 linguri zahar brun
  • 3 linguri otet de orez (eu am pus 2)
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 1 ardei gras verde (mai mic) tocat
  • 1 lingura ghimbir proaspat razuit
  • 200 g ananas taiat cubulete
  • seminte de chili macinate

Mod de preparare

1. Fierbeti orezul conform instructiunilor de pe pachet.

2. Daca folositi tofu, puneti-l pe servetele si absobiti lichidul. Taiati-l in cuburi cu latura de 1 cm. Combinati tofu si crevetii.

3. Incingeti uleiul de susan intr-o tigaie non-aderenta. Tineti-l la temperatura medie spre mare. Adaugati amestecul de creveti si tofu in tigaie. Sotati pentru 3 minute. (Eu am sotat doar crevetii). Puneti apoi crevetii intr-un vas si dati deoparte.

4. In timp ce crevetii se soteaza, combinati apa, amidonul, sosul de soia, si zaharul.

5. Intr-o lingura de ulei de masline sotati ceapa, ardeiul, ghimbirul si ananasul timp de 2 minute. Puneti seminte de chili si sare dupa gust.

6. Adaugati crevetii si mai sotati inca 1 minut.

7. Adaugati amestecul lichid pe care l-ati facut la pasul 4. Lasati pe ochi inca un minut.

Serviti peste orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)