Creveti Dulci-acrisori cu Orez

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Creveti Dulci-acrisori cu Orez

Ingrediente

  • 2 pungi de orez de cate 125 grame (in total 250g)
  • 200 g tofu (eu n-am pus)
  • 1 lingura amidon
  • 250 g creveti decorticati
  • 1/4 cana de apa
  • 1/4 cana sos de soia
  • 2 linguri zahar brun
  • 3 linguri otet de orez (eu am pus 2)
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 1 ardei gras verde (mai mic) tocat
  • 1 lingura ghimbir proaspat razuit
  • 200 g ananas taiat cubulete
  • seminte de chili macinate

Mod de preparare

1. Fierbeti orezul conform instructiunilor de pe pachet.

2. Daca folositi tofu, puneti-l pe servetele si absobiti lichidul. Taiati-l in cuburi cu latura de 1 cm. Combinati tofu si crevetii.

3. Incingeti uleiul de susan intr-o tigaie non-aderenta. Tineti-l la temperatura medie spre mare. Adaugati amestecul de creveti si tofu in tigaie. Sotati pentru 3 minute. (Eu am sotat doar crevetii). Puneti apoi crevetii intr-un vas si dati deoparte.

4. In timp ce crevetii se soteaza, combinati apa, amidonul, sosul de soia, si zaharul.

5. Intr-o lingura de ulei de masline sotati ceapa, ardeiul, ghimbirul si ananasul timp de 2 minute. Puneti seminte de chili si sare dupa gust.

6. Adaugati crevetii si mai sotati inca 1 minut.

7. Adaugati amestecul lichid pe care l-ati facut la pasul 4. Lasati pe ochi inca un minut.

Serviti peste orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
3
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Chiftelute de dovlecei cu quinoa
Bucataras.RO

Chiftelute de dovlecei cu quinoa

Piata e plina de dovlecei si trebuie sa profitam de ei. Ii putem face pane, umpluti , supa/ciorba , ghiveci dar eu va propun...

Chiftelute de dovlecei cu quinoa
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)