Crap cu varza de Bruxelles

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Crap cu varza de Bruxelles

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru patru porţii:
  • · 1.5 kg crap
  • · 1 kg de varză de Bruxelles
  • · 2 linguri de ulei de măsline
  • · 50 de grame de unt
  • · 1 linguriţă de piper roşu
  • · o jumătate de linguriţă de seminţe de negrilică
  • · un vârf de cuţit de asafetida sau doi căţei de usturoi
  • · o jumătate de linguriţă de chili (ardei iute uscat)
  • · o jumătate de linguriţă de seminţe de fenicul
  • · o jumătate de linguriţă de macis măcinat
  • · un vârf de cuţit de galangal măcinat
  • · câteva frunzuliţe de mărar
  • · 1 lămâie
  • · o jumătate de linguriţă de sare

Mod de preparare

Spălaţi şi curăţaţi peştele şi varza.
Puneţi peştele pe o tavă în care aţi aşezat o foaie de copt. Pisaţi în mojar o jumătate de linguriţă piper roşu, chili şi seminţele de fenicul. Presăraţi conţinutul mojarului amestecat cu pudra de galangal, un vârf de cuţit de sare şi macis, peste peşte. Puneţi 20 de grame de unt deasupra peştelui şi îl puneţi în cuptorul preîncalzit la 180 de grade Celsius, pentru 15-20 de minute.
Puneţi varza la fiert în apă cu restul de sare. Cînd a început să fiarbă, o scoateţi din oală şi o lăsaţi să se scurgă bine de apă.
Într-o cratiţă încinsă, adăugaţi uleiul de măsline şi apoi 30 de grame de unt. Când untul s-a topit, adăugaţi seminţele de negrilică pentru a aromatiza uleiul şi turnaţi apoi varza de Bruxelles pe care o sotaţi câteva minute. Adăugaţi o jumătate de linguriţă de piper roşu zdrobit în mojar şi pudra de asafoetida, mai amestecaţi de câteva ori în cratiţă şi apoi stingeţi focul. Presăraţi deasupra verzei, mărarul spălat şi tocat.
Aşezaţi pe farfurii feliile de peşte, puneţi alături varza de Bruxellles sotată şi stropiţi totul cu zeamă de lămâie.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia