Cous Cous cu Macrou Fiert si Lamiie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Cous Cous cu Macrou Fiert si Lamiie

Ingrediente

  • Pentru 2 portii mari (altceva nu mai mincati ca nu mai intra) =) )
  • 200 gr cous cous pre fiert
  • 200 ml apa (sau apa in care a fiert macroul)
  • Pentru supa de macrou :
  • 2 linguri ulei
  • 2 jumatati de rosie uscata tocate marunt si 1/2 ceapa
  • 1 cutie de mazare fiarta scursa si clatita bine
  • sucul cu pulpa si coaja rasa de la o lamiie (de dimensiunea unui ou) 2 linguri de ulei
  • 4 bucati de macrou mic (10 cm fara cap)

Mod de preparare

* apa sau supa se pune in cantitatea indicata pe cutia cous-cous-ului folosit de voi, in cazul meu erau cantitati egale

** eu am folosit un macrou gata fiert de la conserva, in sos natural de la care am aruncat insa lichidul, sigur avea conservanti. Insa puteti cumpara fileuri sau bucati de macrou si le fierbeti voi, puneti apa la fiert cu putina sare, ceapa taiata rondele sau bucati, o rosie decojita sau chiar rosie uscata taiata marunt, lasati putin sa clocoteasca apa si cind ceapa e pe jumatate fiarta adaugati pestele.

Daca e fileu il fierbeti mai putin daca e bucati cu sira spinarii mai mult dar nu foarte mult. Poate fi fiert si la aburi.

Am pus apa la fiert cu ceapa taiata felii foarte subtiri, un praf de sare, uleiul si rosia usacta tocata. Cind a dat in clocot am mai last-o la foc foarte mic citeva minute ca sa prinda gust. Cine foloseste pestele crud in acest moment va pune pestele la fiert si va acoperi cu capac, Eu aveam pestele gata fiert deci am trecut la pasul urmator.

Am pus cous cous-ul intr-un castron si am turnat peste supa strecurata. Am amestecat cu o furculita ca sa se " aeriseasca". l-am lasat la racit.

Intre timp am pus intr-o tigaie 2 linguri de ulei cu zeama, pulpa si coaja rasa de la lamiie si am adaugat mazarea clatita bine si scursa. Am lasat sa se incalzeasca putin amestecind si la sfirsit am adaugat citeva bucati de peste fara oase, amestecind cu lingura de lemn ele se vor rupe in bucati mai mici si neuniforme. Am varsat acest amestec peste cous cous pastrind separat 2 linguri de mazare cu sos si am amestecat.
Servim in farfurii adanci intr-o movilita adaugind restul de macrou fiert deasupra si restul de mazare cu sos de lamiie.

Sau servim in farfurie intinsa folosind cercul de tabla punem un star de cous cous deja amestecat cu o parte din mazarea cu sos apoi un start de mazare, unul de peste iar cous cous si terminam cu citeva bucati mai intregi de peste fiert. (mie nu mi-a reusit incercarea,, inelul meu de tabla este pentru taiat paste deci nu era destul de inalt).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza
Parteneri
Aperitiv omleta cu spanac la cuptor
Bucataras.RO

Aperitiv omleta cu spanac la cuptor

Cum incepe sa vina caldura, incerc sa fac retete mai usoare, sa le putem servi cu salate, ca sa profitam de legumele...

Aperitiv omleta cu spanac la cuptor
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala