Pestele se spala, se curata si se portioneaza bucati potrivite pe verticala. Se aseaza intr-o tava si se condimenteaza cu sare si vegeta, prima data pe o parte si dupa acea pe cealalta parte. Se condimenteaza putin si in interior, dupa care se umple cu ceapa taiata julien. Restul de ceapa ramasa se pune in tava, taiata tot julien. Se pun rosile din loc in loc, dupa care se adauga prazul taiat rondele potrivite, usturoiul taiat in doua pe orizontala, boabele de piper, foile de dafin si rozmarinul. Toate aceste ingrediente se pun din loc in loc!
Se adauga uleiul, apa si otetul (daca rosiile sunt proaspete). Atentie: Apa se pune in functie de tava, in asa fel in cat trunghiurile de cod sa fie cuprinse in apa pana la jumatate.
Tava se pune in cuptor la foc potrivit. Cand pestele s-a rumenit putin se intoarce pe partea cealalta si se lasa la cuptor pana se rumeneste si pe aceasta parte, iar apa se evapora. Atentie: Din cand in cand se mai pune lichid (cu o lingura) pe triunghiurile de peste!!!
Cand este gata se scoate din cuptor si se serveste cald langa garnitura dorita. Eu am servit langa niste cartofi natur cu patrunjel.
Pofta buna!
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii