Cod cu Sos de Smantana si Masline Verzi Ca la Calugareni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ce avem nevoie:
  • - 2 trunchiuri de cod (cam 500 g) taiate felii de 3 cm grosime
  • Pentru rasol:
  • - 1 morcov feliat
  • - 1 ceapa taiata julien
  • - boabe de piper
  • - sare
  • - 2-3 foi de dafin
  • Pentru sos:
  • - 2 nuci de unt
  • - 1 lingura de faina
  • - 5 linguri de smantana
  • - 1 pahar cu vin alb (Feteasca regala )
  • - pulpa de la 12 masline, maruntita

Mod de preparare

Pentru rasolul de peste: punem cam 2 litri de apa la fiert, cand da in clocot adaugam ceapa, morcovul, dafinul, piperul si sarea si le lasam sa clocoteasca 10 minute. Punem bucatile de cod in apa clocotita, dam focul mic si lasam sa fiarba alte 10 minute dupa care le scoatem pe un platou.

Pentru sos: topim untul intr-o tigaie la foc moderat si adaugam lingura de faina, o lasam sa se incorporeze. Dam focul mai tare, adaugam smantana, timp in care amestecam continuu. Adaugam si vinul. Dupa 3 minute stingem focul si dam tigaia deoparte. Dupa alte 3 minute incorporam si maslinele.

Preparatul se serveste cald, garnisit cu lamaie si busuioc! Si cu un vin demisec alaturea! Hai, treaca de la mine: si cu cine va e drag desi imi statea pe limba sa spun ca asa ceva nu se imparte cu nimeni!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici