Cod cu Lamaie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cod cu Lamaie

Ingrediente

  • 400-450 gr fileu de cod
  • 50-60 gr unt
  • 3 linguri de suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • boia (dupa gust)
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • pesmet (cat se cere)
  • patrunjel uscat bine maruntit (marar daca va place mai mult)
  • Pentru sos:
  • maioneza dintr-un ou
  • 2 lingurite de hrean (gata preparat)
  • 3 catei de usturoi (sau cuburi)
  • marar uscat dupa gust

Mod de preparare

Pestele se spala bine, se indeparteaza pielea, se portioneaza in marimi egale (pe cat posibil)
Untul se topeste, apoi se amesteca cu sucul de lamaie.

Pesmetul se amesteca cu coaja rasa de lamaie, sare, piper si patrunjelul uscat si bine maruntit.
In timpul asta aveti cartofi pusi la fiert (ii taiati dupa preferinta) sau orez/cus-cus/quinoa/legume sau orice alta garnitura doriti.

Fileurile de peste se dau prin untul topit si amestecat cu lamaie, se acopera bine ambele parti, apoi se tavaleste prin pesmetul condimentat.

Se aseaza pe un gratar si se pune peste sau intr-o tava care se poate folosi in cuptor apoi se presara putina boia deasupra.
Se preancalzeste cuptorul la temperatura medie.

In timp ce se incalzeste cuptorul, se scurg cartofii de apa in care au fiert timp de 10 minute, se aranjeaza intr-un singur rand intr-o tava unsa cu ulei, se stropesc si ei cu ulei, se pun in cuptor langa tava cu peste. Se coc in acelasi timp (ambele) . Timpul de coacere este de aprox 20 de minute.

Ca sa nu stam degeaba, in timpul asta facem o maioneza foarte bine batuta (teapana sa fie) amestecam cu hrean, usturoi si marar si dam la frigider.
Pe o farfurie se pun cateva bucatele de cartofi, 2 bucati de peste si se pune sosul de maioneza deasupra .... Se orneaza cu patrunjel proaspat si felie de lamaie

Observatie: pestele trebuie pus pe un gratar neaparat, altfel ramane pesmetul nefacut dedesubt din cauza umezelii din unt si lamaie (se inmoaie, nu devine crocant, are un aspect de paine inmuiata in apa)

Reteta originala este cu faina in loc de pesmet, eu am incercat ambele variante .... asta a devenit favorita noastra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Biscuiti prajiti-Banane prajite
5
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Parteneri
Clatite - reteta de baza
Bucataras.RO

Clatite - reteta de baza

Preluata de pe blogul Gabitzei ( Gaby_d) ... e o reteta super buna de clatite ... ca doar vorba aceea...cui nu ii plac...

Clatite - reteta de baza
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti