Chisoaga de Peste cu Ceapa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • peste mic chisoaga
  • 1 kg
  • ceapa 500 de gr
  • usturoi verde 3 fire
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2 linguri de faina
  • una cana cu smantana (200 gr)
  • marar

Mod de preparare

Chisoaga este de fapt puietul de peste care se transforma in deliciu culinar.
In luna August cand baltile seaca de arsita verii raman pe alocuri ochiuri de apa in care gasim cu mare usurinta chisoaga cu care pregatim aceasta reteta. Lungimea pestisorilor nu va fi mai mare de 6-7 cm.
Curatam chisoaga de mate de multe ori cu mana prin preseare si ii saram si ii lasam sa stea o jumatate de ora.

Curatam ceapa si o tocam destul de marunt in as fel incat sa ne miram si noitocam si usturoiul verde il aruncam intr o cratita unde am pus uleiul la incins. Aurim bine ceapa avand grija sa nu scapam catre calire si adaugam a cana cu apa sa fiarba in continuare.

Clatim chisoaga de sare taiem in 2-3 bucati si i punem in cratita la fiert cu ceapa>
Cateva boabe de piper si doua foi de dafin v or da o nuanta aparte aromelor ce incep sa ne incante. Fiertul la chisoaga nu dureaza mai mult de 10 min asa ca pregatim smantana cu doua linguri de faina stinse cu o cana cu apa

Se adauga smantana avand grija ca focul sa fie la mic si mestecam pana incorporam toata smantana, saram cu putina sare, gustam si daca santem incantati dam de pe foc. Putin marar pe deasupra si treaba este gata.
Intotdeauna bun si cald si rece cu mamaligala rang de felul doi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
3
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
4
Fripturi

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
Parteneri
Ciorba de burta cu legume
Bucataras.RO

Ciorba de burta cu legume

,,Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" ,, Am eu un cufar fermecat -cu condimente DeliKat "' ,...

Ciorba de burta cu legume
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute